В Івано-Франківську відбулася конференція щодо захисту прав дітей, евакуйованих із зони бойових дій на територію Республіка Польща

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь у конференції, під час якої йшлося про законодавчі аспекти польської правової системи щодо дітей, евакуйованих із зони проведення бойових дій в Україні на територію Республіки Польща або прибулих до сусідньої держави відповідно до адміністративних рішень, виданих окремими регіональними органами влади України.

У дводенній конференції, яка відбулася у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, взяли участь голова управління фонду Happy Kids Олександра Картасіньскі, заступник директора департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Національної соціальної сервісної служби Володимир Вовк, керівники і фахівці Національної соціальної сервісної служби та служб у справах дітей з різних областей України.

Зазначимо, що захід організував польський фонд Happy Kids задля узгодження планів та подальших дій з органами влади тих міст та областей України, з яких були евакуйовані діти.

Людмила Сірко подякувала організаторам за дієву зустріч та гостинне прийняття дітей, які приїхали із зони активних бойових дій у Польщу.

«Питання, які обговорюються на конференції, надзвичайно актуальні. З перших днів війни фонд Happy Kids допомагав нашій області, зокрема, й в облаштуванні шелтерів для дітей внутрішньо переміщених людей. Ця допомога була вчасною та однією з найперших. Польська спільнота своєю солідарністю наближає Україну до перемоги. Проблематика захисту прав дітей є надзвичайно важливим питанням для нашої країни, оскільки діти – наше майбутнє. В нашу область приїхали понад 46 тисяч дітей до 18 років, понад 400 дітей з інтернатних установ. Є також 16 дитячих будинків сімейного типу і опікунські сім’ї. Наша спільна робота у захисті прав дітей є надзвичайно важливим напрямком», - наголосила посадовиця.

Олександр Картасіньскі розповів про роботу польського фонду Happy Kids щодо захисту прав дітей та допомогу українцям.

Під час конференції опрацьовували пропозиції щодо способів опіки над дітьми і забезпечення їх правового захисту та їхніх опікунів. Йшлося й про налагодження комунікацій щодо співпраці із міжнародними організаціями.

Також учасники конференції обговорювали питання відмінностей в системах опіки України і Польщі, законодавстві, підпорядкуванні, системах охорони здоров’я, освіти, медичного і соціального захисту, їх проблематика на території іншої країни, способи і засоби опіки, правового захисту дітей на території Польщі та спільного вирішення проблемних питань в цьому напрямку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux