Закупівлі за державні кошти в департаменті соціальної політики та підвідомчих департаменту установах

13.03.2024

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

за кодом ДК 021:2015-15130000-8 – М’ясопродукти (ковбаса варена першого ґатунку – 15131130-5, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 15131130-5)

1. Інформація про юридичну особу, яка проводить закупівлю (Далі – Замовник): Івано-Франківський геріатричний пансіонат. 76011, Україна, Івано-Франківська обл., Івано-Франківськ, вул. Медична, 4.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за єдиним закупівельним словником: 

ДК 021:2015-15130000-8 – М’ясопродукти (ковбаса варена першого ґатунку – 15131130-5, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 15131130-5)


3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-03-07-010257-a. 


4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначено у відповідності до потреб Івано-Франківського геріатричного пансіонату та з урахуванням вимог законодавства. ДК 021:2015-15130000-8 – М’ясопродукти (ковбаса варена першого ґатунку – 15131130-5, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 15131130-5), використовується для забезпечення харчування мешканців пансіонату відповідно до натуральних добових норм.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозицій документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі.

Ковбаса варена вищого сорту повинна бути з однорідною структурою – рожевий або світло-рожевий фарш, рівномірно перемішаний, без порожніх та сірих плям. Консистенція – пружна. Смак та запах – притаманні продукту, без стороннього запаху та присмаку. Не повинна бути з забрудненою оболонкою, з лопнутою оболонкою чи поламаними батонами, з наявністю сірих плям, великих пустот, жирових та бульйонних стеків. Без ГМО.

До складу ковбаси вареної вищого сорту має входити: м'ясо знежиловане, сало, жир-сирець, субпродукти, вершки, молоко, яйця курячі, олія, спеції та сіль. Під час виробництва ковбаси вареної вищого сорту повинна бути використана така м’ясна сировина (в % до загальної маси сировини):

- не менше ніж 20% яловичини знежилованої вищого сорту або 45 % свинини знежилованої нежирної;

- не менше ніж 30% яловичини знежилованої першого сорту або 50 % свинини знежилованої жирної, грудинки свинячої, сала, жиру-сирцю, м’яса котлетного зі свинини;

-не більше ніж 30% субпродуктів першої категорії (язик, печінка, серце яловичі, баранячі та свинячі, мозок яловичий).

Загальний термін зберігання ковбаси вареної вищого сорту має становити від 6 до 30 діб.

Товар повинен передаватися у неушкодженій упаковці, яка забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

Товар повинен мати якісне посвідчення та відповідати ДСТУ 4436:2005 Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні.

На кожну одиницю товару в споживчій або транспортній тарі повинні бути нанесені чіткі позначення: назва і адреса підприємства-виробника, його товарний знак (за наявності), телефон, адреса виробництва; повна назва продукту (торгова марка та власна назва за наявності); кінцева дата споживання та дата виробництва, пакування; умови зберігання; вага нетто; номер партії, штрих-код, позначення національного стандарту.


Ковбаса напівкопчена вищого сорту. Зовнішній вигляд – поверхня батонів чиста, суха, без плям, пошкоджень оболонки і напливів фаршу. Консистенція – щільна. Фарш рівномірно перемішаний від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям і порожнин, має містити шматочки певних розмірів свинини або грудинки, або сала тощо. Дозволено відхилення розмірів окремих шматочків на зрізі за діагоналлю.

Смак і запах – приємний, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, без стороннього присмаку і запаху.

Вимоги до складу м’ясної сировини: продукт на 100 % має складатися з яловичини вищого, першого сорту; свинини нежирної; напівжирної,жирної; сала ковбасного хребтового та бокового; грудинки свинячої.

Не допускається продукт з пліснявою, слиззю на оболонці.

Загальний термін зберігання ковбаси напівкопченої вищого сорту має становити не більше 30 діб.

Товар повинен мати якісне посвідчення та відповідати ДСТУ 4435:2005. Ковбаси напівкопчені.

На кожній одиниці фасування або на ярлику повинне бути маркування у вигляді печатки або етикетки із зазначенням: найменування та адреса підприємства-виробника; найменування та вид, термічний стан; вага нетто; дата виготовлення; термін придатності та умови зберігання; дані про харчову та енергетичну цінність.


5. Обгрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції в межах кошторисних призначень Івано-Франківського геріатричного пансіонату на 2024 рік по КЕКВ 2230.

6. Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена відповідно до Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку та економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року № 275, при визначені очікуваної вартості застосовується метод порівняння ринкових цін, та моніторингу ринкових цін, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro» та на аналогічних торгівельних майданчиках. Таким чином очікувана вартість закупівлі ДК 021:2015-15130000-8 – М’ясопродукти (ковбаса варена першого ґатунку – 15131130-5, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 15131130-5) становить 200 000,00 грн. (Двісті тисяч гривень 00 копійок) з ПДВ.


13.03.2024

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

ДК 021:2015:15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості: (рис шліфований, крупа ячна, крупа перлова, крупа гречана, крупа вівсяна, крупа кукурудзяна, крупа пшенична, крупа пшоняна, крупа горохова)

1. Інформація про юридичну особу, яка проводить закупівлю (Далі – Замовник): Івано-Франківський геріатричний пансіонат. 76011, Україна, Івано-Франківська обл., Івано-Франківськ, вул. Медична, 4.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за єдиним закупівельним словником: 

ДК 021:2015:15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості: (рис шліфований, крупа ячна, крупа перлова, крупа гречана, крупа вівсяна, крупа кукурудзяна, крупа пшенична, крупа пшоняна, крупа горохова)

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-03-11-006803-a. 


4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначено у відповідності до потреб Івано-Франківського геріатричного пансіонату та з урахуванням вимог законодавства. ДК 021:2015:15610000-7 Продукція борошномельно-круп'яної промисловості: (рис шліфований, крупа ячна, крупа перлова, крупа гречана, крупа вівсяна, крупа кукурудзяна, крупа пшенична, крупа пшоняна, крупа горохова), використовується для забезпечення харчування мешканців пансіонату відповідно до натуральних добових норм.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозицій документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі.

Рис круглий, шліфований. Повинен мати білий або бежевий колір з кремовим чи жовтим відтінком, притаманний крупі смак та запах. Ядра мають бути чистими, сухими, вологість не повинна перевищувати норм, без затхлості та плісняви, фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Крупа ячна. Повинна мати білий або бежевий колір з кремовим чи жовтим відтінком, притаманний крупі смак та запах. Ядра мають бути чистими, сухими, без затхлості та плісняви, фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Вологість не повинна перевищувати норм. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Крупа перлова повинна мати білий колір, бути цілою, не дробленою, не зіпрілою та без теплового пошкодження під час сушіння. Крупа повинна мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів). Вологість не повинна перевищувати норм. Фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Крупа гречана. Ядра гречки мають бути цілі, колір – коричневий різних відтінків. Запах має відповідати крупі цього виду, без затхлого, солодового, пліснявого або інших сторонніх запахів. Вологість не повинна перевищувати норм. Фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Крупа вівсяна. Повинна мати білий колір з кремовим чи жовтим відтінком, притаманний крупі смак та запах. Ядра мають бути чистими, сухими, без затхлості та плісняви. Фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Вологість не повинна перевищувати норм. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Крупа кукурудзяна. Подрібнені частинки ядра кукурудзи різної форми. Колір – жовтий з відтінками. Повинна мати притаманний крупі смак та запах, без затхлості та плісняви. Ядра мають бути чистими, сухими, вологість не повинна перевищувати норм. Фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Крупа пшенична. Частинки дробленого зерна пшениці різної величини, повністю звільнені від зародку та частково від плодових та насіннєвих оболонок. Без сторонніх запахів та сторонніх присмаків. Фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Вологість не повинна перевищувати норм. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Крупа пшоняна. Пшоно повинно мати жовтий колір різних відтінків, бути чистим, сухим. Крупа повинна мати нормальний запах, властивий здоровому зерну (без затхлого, солодового, пліснявого та інших сторонніх запахів). Фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Вологість не повинна перевищувати норм. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Крупа горохова. Горох колотий шліфований першого ґатунку. Колір – від жовтого до зеленого. Без сторонніх запахів та сторонніх присмаків. Фасування – пакет або мішок 5 кг, 10 кг або 20 кг. Вологість не повинна перевищувати норм. Без генно-модифікованих організмів. Не дозволяється зараженість та забрудненість шкідниками. Доброякісні ядра мають складати не менше 99,7 %.

Товар за якістю повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 р. № 771/97-ВР (зі змінами). Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в тому числі штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо.


Термін придатності товару до споживання на період поставки повинен становити не менше ніж 80% від загального терміну придатності споживання.

5. Обгрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції в межах кошторисних призначень Івано-Франківського геріатричного пансіонату на 2024 рік по КЕКВ 2230.

6. Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена відповідно до Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку та економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року № 275, при визначені очікуваної вартості застосовується метод порівняння ринкових цін, та моніторингу ринкових цін, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro» та на аналогічних торгівельних майданчиках. Таким чином очікувана вартість закупівлі ДК 021:2015-15820000-2 – Сухарі та печиво; пресерви з хлібобулочних і кондитерських виробів (печиво солодке, печиво діабетичне) становить 144392,00 грн (сто сорок чотири тисячі триста дев’яносто дві гривні 00 копійок) з ПДВ.


13.03.2024

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

за кодом ДК 021:2015-15130000-8 – М’ясопродукти (ковбаса варена першого ґатунку – 15131130-5, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 15131130-5)

1. Інформація про юридичну особу, яка проводить закупівлю (Далі – Замовник): Івано-Франківський геріатричний пансіонат. 76011, Україна, Івано-Франківська обл., Івано-Франківськ, вул. Медична, 4.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за єдиним закупівельним словником: 

ДК 021:2015-15130000-8 – М’ясопродукти (ковбаса варена першого ґатунку – 15131130-5, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 15131130-5)


3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-03-07-010257-a. 


4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначено у відповідності до потреб Івано-Франківського геріатричного пансіонату та з урахуванням вимог законодавства. ДК 021:2015-15130000-8 – М’ясопродукти (ковбаса варена першого ґатунку – 15131130-5, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 15131130-5), використовується для забезпечення харчування мешканців пансіонату відповідно до натуральних добових норм.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозицій документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі.

Ковбаса варена вищого сорту повинна бути з однорідною структурою – рожевий або світло-рожевий фарш, рівномірно перемішаний, без порожніх та сірих плям. Консистенція – пружна. Смак та запах – притаманні продукту, без стороннього запаху та присмаку. Не повинна бути з забрудненою оболонкою, з лопнутою оболонкою чи поламаними батонами, з наявністю сірих плям, великих пустот, жирових та бульйонних стеків. Без ГМО.

До складу ковбаси вареної вищого сорту має входити: м'ясо знежиловане, сало, жир-сирець, субпродукти, вершки, молоко, яйця курячі, олія, спеції та сіль. Під час виробництва ковбаси вареної вищого сорту повинна бути використана така м’ясна сировина (в % до загальної маси сировини):

- не менше ніж 20% яловичини знежилованої вищого сорту або 45 % свинини знежилованої нежирної;

- не менше ніж 30% яловичини знежилованої першого сорту або 50 % свинини знежилованої жирної, грудинки свинячої, сала, жиру-сирцю, м’яса котлетного зі свинини;

-не більше ніж 30% субпродуктів першої категорії (язик, печінка, серце яловичі, баранячі та свинячі, мозок яловичий).

Загальний термін зберігання ковбаси вареної вищого сорту має становити від 6 до 30 діб.

Товар повинен передаватися у неушкодженій упаковці, яка забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

Товар повинен мати якісне посвідчення та відповідати ДСТУ 4436:2005 Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні.

На кожну одиницю товару в споживчій або транспортній тарі повинні бути нанесені чіткі позначення: назва і адреса підприємства-виробника, його товарний знак (за наявності), телефон, адреса виробництва; повна назва продукту (торгова марка та власна назва за наявності); кінцева дата споживання та дата виробництва, пакування; умови зберігання; вага нетто; номер партії, штрих-код, позначення національного стандарту.


Ковбаса напівкопчена вищого сорту. Зовнішній вигляд – поверхня батонів чиста, суха, без плям, пошкоджень оболонки і напливів фаршу. Консистенція – щільна. Фарш рівномірно перемішаний від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям і порожнин, має містити шматочки певних розмірів свинини або грудинки, або сала тощо. Дозволено відхилення розмірів окремих шматочків на зрізі за діагоналлю.

Смак і запах – приємний, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, без стороннього присмаку і запаху.

Вимоги до складу м’ясної сировини: продукт на 100 % має складатися з яловичини вищого, першого сорту; свинини нежирної; напівжирної,жирної; сала ковбасного хребтового та бокового; грудинки свинячої.

Не допускається продукт з пліснявою, слиззю на оболонці.

Загальний термін зберігання ковбаси напівкопченої вищого сорту має становити не більше 30 діб.

Товар повинен мати якісне посвідчення та відповідати ДСТУ 4435:2005. Ковбаси напівкопчені.

На кожній одиниці фасування або на ярлику повинне бути маркування у вигляді печатки або етикетки із зазначенням: найменування та адреса підприємства-виробника; найменування та вид, термічний стан; вага нетто; дата виготовлення; термін придатності та умови зберігання; дані про харчову та енергетичну цінність.


5. Обгрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції в межах кошторисних призначень Івано-Франківського геріатричного пансіонату на 2024 рік по КЕКВ 2230.

6. Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена відповідно до Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку та економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року № 275, при визначені очікуваної вартості застосовується метод порівняння ринкових цін, та моніторингу ринкових цін, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro» та на аналогічних торгівельних майданчиках. Таким чином очікувана вартість закупівлі ДК 021:2015-15130000-8 – М’ясопродукти (ковбаса варена першого ґатунку – 15131130-5, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 15131130-5) становить 200 000,00 грн. (Двісті тисяч гривень 00 копійок) з ПДВ.


29.112023

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 09120000-6 Природний газ (газове паливо)

Замовник: Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, код – 25925236, місцезнаходження: – Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 2.

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-11-27-000102-a

Предмет закупівлі: 09120000-6 Природний газ (газове паливо).

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

З метою забезпечення належних умов праці в департаменті соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації під час опалювального періоду січня-квітня 2024 року проводиться закупівля природного газу (за кодом згідно з УКТЗЕД 2711 21 00 00) власного видобутку (природний газ, видобутий на території України) та/або імпортований природний газ, ввезений на митну територію України.

За розрахункову одиницю газу приймається один метр кубічний (м3), приведений до стандартних умов: температура (t) 293,18 К (20оС), тиск газу (Р) 101,325 кПа (760 мм рт. ст.).

Фізико-хімічні показники природного газу, який передається Постачальником Споживачеві у пунктах приймання-передачі повинні відповідати вимогам, визначеним розділом ІІІ Кодексу ГТС та Кодексом ГРМ.

Найменування показника

Норма

1. Теплота згоряння нижча, МДж/м³ кПа, при 20ºС/25 ºС

32,66 (09,07 кВтгод/м-3) - 34,54 МДж/м-3 (09,59 кВт⋅год/м-3)

2. Теплота згоряння вища, МДж/м³ кПа, при 20ºС/25 ºС

36,20 (10,06 кВт⋅год/м-3) - 38,30 (10,64 кВт⋅год/м-3)

3. Теплота згоряння вища, МДж/м³ кПа, при 25 °C/0 °C

38,85 (10,80 кВт⋅год/м-3) - 41,10 (11,42 кВт⋅год/м-3)

4. Вміст метану (C1), мол. %

мінімум 90

5. Вміст етану (C2), мол. %

максимум 7

6. Вміст пропану (C3), мол. %

максимум 3

7. Вміст бутану (C4), мол. %

максимум 2

8. Вміст пентану та інших більш важких вуглеводнів (C5+), мол. %

максимум 1

9. Вміст азоту (N2), мол. %

максимум 5

10. Вміст вуглецю (CO2), мол. %

максимум 2

11. Вміст кисню (O2), мол. %

максимум 0,2

12. Вміст механічних домішок

відсутні

13. Вміст сірководню, г/м-3

максимум 0,006

14. Вміст меркаптанової сірки, г/м-3

максимум 0,02

15. Температура точки роси за вологою °С при абсолютному тиску газу 3,92 МПа

не перевищує мінус 8 (-8)

16. Температура точки роси за вуглеводнями при температурі газу не нижче 0 °С

не перевищує 0°С

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

У межах бюджетної програми КПКВК ДБ 7791010 «Здійснення виконавчої влади в Івано-Франківській області» у 2023 році передбачено придбання газу на січень-квітень 2024 року у межах суми, на яку були затверджені кошторисні призначення на 2023 рік.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Враховуючи постанову Кабінету Міністрів України № 812 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» (із змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2023 № 896) природний газ (газове паливо) бюджетним установам до 31.12.2023 поставляється по ціні 16 553,89 грн. за 1000 куб. м. (з ПДВ із врахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнту, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед).

Потреба в товарі становить 5600 метрів кубічних, зокрема:

Розрахунковий період

Замовлений обсяг, тис. куб м

Січень 2024

1,6

Лютий 2024

1,6

Березень 2024

1,6

Квітень 2024

0,8

ВСЬОГО

5,6

Виходячи із наведеного, очікувана вартість природного газу, який заплановано придбати, становить 92701,78 грн (дев’яносто дві тисячі сімсот одна гривня 78 коп.)

29.09.2023

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі за кодом ДК 021:2015 09120000-6 Природний газ (газове паливо)

Замовник: Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, код – 25925236, місцезнаходження: – Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 2.

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-09-28-012758-a

Предмет закупівлі: 09120000-6 Природний газ (газове паливо).

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Згідно Кодексу газорозподільних систем та Кодексу газотранспортної системи, товар повинен відповідати наступним вимогам:

Найменування показника

Норма

1. Теплота згоряння нижча, МДж/м³ кПа, при 20ºС/25 ºС

32,66 (09,07 кВтгод/м-3) - 34,54 МДж/м-3 (09,59 кВт⋅год/м-3)

2. Теплота згоряння вища, МДж/м³ кПа, при 20ºС/25 ºС

36,20 (10,06 кВт⋅год/м-3) - 38,30 (10,64 кВт⋅год/м-3)

3. Теплота згоряння вища, МДж/м³ кПа, при 25 °C/0 °C

38,85 (10,80 кВт⋅год/м-3) - 41,10 (11,42 кВт⋅год/м-3)

4. Вміст метану (C1), мол. %

мінімум 90

5. Вміст етану (C2), мол. %

максимум 7

6. Вміст пропану (C3), мол. %

максимум 3

7. Вміст бутану (C4), мол. %

максимум 2

8. Вміст пентану та інших більш важких вуглеводнів (C5+), мол. %

максимум 1

9. Вміст азоту (N2), мол. %

максимум 5

10. Вміст вуглецю (CO2), мол. %

максимум 2

11. Вміст кисню (O2), мол. %

максимум 0,2

12. Вміст механічних домішок

відсутні

13. Вміст сірководню, г/м-3

максимум 0,006

14. Вміст меркаптанової сірки, г/м-3

максимум 0,02

15. Температура точки роси за вологою °С при абсолютному тиску газу 3,92 МПа

не перевищує мінус 8 (-8)

16. Температура точки роси за вуглеводнями при температурі газу не нижче 0 °С

не перевищує 0°С

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції на жовтень-грудень 2023 року в межах кошторисних призначень Департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації на 2023 рік по КЕКВ 2274.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Враховуючи постанову Кабінету Міністрів України № 812 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» (із змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2023 № 896) природний газ (газове паливо) бюджетним установам до 31.12.2023 поставляється по ціні 16 553,89 грн. за 1000 куб. м. (з ПДВ із врахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнту, який застосовується при замовленні потужності на добу наперед).

Потреба в товарі становить 3200 метрів кубічних, зокрема:

Розрахунковий період

Замовлений обсяг, тис.куб м

Жовтень 2023

0,6

Листопад 2023

1,2

Грудень 2023

1,4

ВСЬОГО

3,2

Виходячи із наведеного, очікувана вартість природного газу, який заплановано придбати, становить 52 972,45 грн.

08.08.2023

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

ДК 021:2015– 33750000-2 - Засоби для догляду за малюками (Підгузки для дорослих).

1. Інформація про юридичну особу, яка проводить закупівлю (Далі – Замовник): Івано-Франківський геріатричний пансіонат. 76011, Україна, Івано-Франківська обл., Івано-Франківськ, вул. Медична, 4.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за єдиним закупівельним словником: 

ДК 021:2015– 33750000-2 - Засоби для догляду за малюками (Підгузки для дорослих). НК 024:2023: 11239 — Підгузник для дорослих.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-08-04-006445-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначено у відповідності до потреб Івано-Франківського геріатричного пансіонату та з урахуванням вимог законодавства. ДК 021:2015– 33750000-2 - Засоби для догляду за малюками (Підгузки для дорослих), використовується для забезпечення харчування мешканців пансіонату відповідними засобами догляду.

Товар може бути вітчизняного або іноземного виробництва.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозиції документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі. Якість предмета закупівлі має відповідати чиним державним стандартам. Товар повинен бути належним чином зареєстрованим в Україні. Для підтвердження цього Учасником обов’язково надається:

копію декларації про відповідність Технічному регламенту щодо медичних виробів;

 копію висновку санітарно-епідеміологічної експертизи на запропонований товар;

документальне підтвердження того, що Учасник являється виробником товару або офіційним дистриб’ютором уповноваженого представника виробника або імпортера товару в Україні, або офіційним представником Виробника, або офіційним представником представника виробника в Україні.

У складі своєї пропозиції Учасник також надає:

оригінал гарантійного листа виробника (уповноваженого представника, представництва, філії виробника, якщо їх відповідні повноваження поширюються на території України), яким підтверджується можливість поставки предмету цієї закупівлі, у необхідній кількості, якості та у потрібні терміни. Якщо гарантійний лист видається не виробником у складі тендерної пропозиції Учасник повинен надати документи, що підтверджують повноваження представника, представництва, філії виробника.

лист, завірений печаткою (штампом) виробника щодо кількості поглинання ( ISO 11948-1 або ISO 15621-2002).

Запропонований товар не повинен відрізнятися від вимог Замовника за якісними критеріями та технічними характеристиками, зазначеними в документації.

Термін придатності на момент поставки повинен становити не менше 80% від встановленого терміну придатності

5. Обгрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції в межах кошторисних призначень Івано-Франківського геріатричного пансіонату на 2023 рік по КЕКВ 2220.

6. Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена відповідно до Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку та економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року № 275, при визначені очікуваної вартості застосовується метод порівняння ринкових цін, обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі отриманих комерційних пропозицій та моніторингу ринкових цін, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro» та на аналогічних торгівельних майданчиках. Таким чином очікувана вартість закупівлі ДК 021:2015– 33750000-2 - Засоби для догляду за малюками (Підгузки для дорослих) становить 335 000,00 грн (Триста тридцять п’ять тисяч гривень 00 копійок) з ПДВ.

21.06.2023

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

ДК 021:2015 – 15110000-2 - М’ясо (свинина в напівтушах охолоджена обрізна).

1. Інформація про юридичну особу, яка проводить закупівлю (Далі – Замовник): Івано-Франківський геріатричний пансіонат. 76011, Україна, Івано-Франківська обл., Івано-Франківськ, вул. Медична, 4.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за єдиним закупівельним словником: 

ДК 021:2015 – 15110000-2 - М’ясо (свинина в напівтушах охолоджена обрізна).

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-06-20-012401-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначено у відповідності до потреб Івано-Франківського геріатричного пансіонату та з урахуванням вимог законодавства. ДК 021:2015 – 15110000-2 - М’ясо (свинина в напівтушах охолоджена обрізна), використовується для забезпечення харчування мешканців пансіонату відповідно до натуральних добових норм.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозицій документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі.

М’ясо свиней (напівтуші), охолоджене, обрізне, вкрите сухою блідо-рожевою плівкою, на розрізі злегка вологе, але не липке. М’ясний сік прозорий, колір на розрізі від світло-рожевого до яскраво червоного. Консистенція еластична, при натисканні пальцем м’ясо вирівнюється. Колір жиру білий, не дозволяється змінення забарвлення. Обсяг жиру на туші не більше 20% від загальної ваги напівтуші. Оцінка якості м’яса згідно ДСТУ 7158:2010. Напівтуші повинні бути належним чином маркованими.

Товар повинен відповідати діючим стандартам (умовам) України, вимогам діючого санітарного законодавства України, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР тощо.

Товар, що постачається повинен мати необхідні копії декларацій якості виробника, протоколів акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством; або інший подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковим на території України нормам і правилам, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України.

Товар обов’язково повинен містити маркування із зазначенням інформації передбаченого Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів.

Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована відповідно до заявки замовник. Товар повинен відповідати вимогам ДСТУ 7158:2010. Свинина в тушах і півтушах. Технічні умови.

Термін придатності товару до споживання на період поставки повинен становити не менше ніж 80% від загального терміну придатності споживання

5. Обгрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції в межах кошторисних призначень Івано-Франківського геріатричного пансіонату на 2023 рік по КЕКВ 2230.

6. Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена відповідно до Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку та економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року № 275, при визначені очікуваної вартості застосовується метод порівняння ринкових цін, обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі отриманих комерційних пропозицій та моніторингу ринкових цін, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro» та на аналогічних торгівельних майданчиках. Таким чином очікувана вартість закупівлі ДК 021:2015 – 15110000-2 - М’ясо (свинина в напівтушах охолоджена обрізна) становить 240 000,00 грн (Двісті сорок тисяч гривень 00 копійок) з ПДВ

09.06.2023

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

ДК 021:2015 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (Капуста качанна (капуста білокачанна ранній урожай), Капуста качанна (капуста білокачанна), Буряк (буряк столовий ранній урожай), Буряк (буряк столовий), Цибуля ріпчаста (цибуля ріпчаста ранній урожай), Цибуля ріпчаста, Морква (морква ранній урожай), Морква, Плодові овочі (баклажани свіжі (сезонні)), Кабачки свіжі (сезонні), Огірки свіжі (сезонні), Помідори свіжі (сезонні), Яблука.

1. Інформація про юридичну особу, яка проводить закупівлю (Далі – Замовник): Івано-Франківський геріатричний пансіонат. 76011, Україна, Івано-Франківська обл., Івано-Франківськ, вул. Медична, 4.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за єдиним закупівельним словником: 

ДК 021:2015 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (Капуста качанна (капуста білокачанна ранній урожай), Капуста качанна (капуста білокачанна), Буряк (буряк столовий ранній урожай), Буряк (буряк столовий), Цибуля ріпчаста (цибуля ріпчаста ранній урожай), Цибуля ріпчаста, Морква (морква ранній урожай), Морква, Плодові овочі (баклажани свіжі (сезонні)), Кабачки свіжі (сезонні), Огірки свіжі (сезонні), Помідори свіжі (сезонні), Яблука.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-06-08-005399-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначено у відповідності до потреб Івано-Франківського геріатричного пансіонату та з урахуванням вимог законодавства. ДК 021:2015 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи використовується для забезпечення харчування мешканців пансіонату відповідно до натуральних добових норм.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозицій документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі.

Капуста качанна: Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів.

Качани свіжі, цілі, здорові, чисті, пружні, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без ушкоджень сільськогосподарськими шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, з чистим зрізом кочерги. Запах і смак властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Качани повинні бути зачищені до щільно облягаючих зелених або білих листів. Не допускається наявність качанів тріснутих, з механічними пошкодженнями, пророслих, уражених точковим некрозом і пергаментних, загнилих, морожених, запарених (з ознаками внутрішнього пожовтіння і побуріння).

Капусту фасують довільною масою нетто в сітки або інші види споживчої упаковки, яка відповідає вимогам за показниками безпеки. Якість відповідно до ДСТУ 7037:2009

Без хімікатів та консервантів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

Буряк: Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів.

Врожай 2023 року. Плоди стиглі, свіжі, цілі, чисті, сухі, здорові, неперезрілі, щільні, непророслі, не зів’ялі, не пошкоджені комахами та хворобами, типової для свого ботанічного сорту форми і забарвлення, смаку і запаху, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Розмір коренеплодів в діаметрі повинен складати від 5,0 см до 14,0 см, однакові за формою (округла, циліндрична) та забарвленням, не в’ялі, без тріщин, без ознак проростання.

Фасування – мішок сітчастий або ящики. Якість відповідно до ДСТУ 7033:2009.

Без хімікатів та консервантів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

Цибуля ріпчаста: Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів. Врожай 2023 року. Відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою від 2 см до 5 см, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами, непророслі, без підвищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі та плям.

Смак і запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку.

Фасування – мішок сітчастий або ящики. Якість - відповідно до ДСТУ 3234-95.

Без хімікатів та консервантів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО). 

Морква: Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів.

Врожай 2023 року. Плоди стиглі, свіжі, цілі, чисті, сухі, здорові, неперезрілі, щільні, непророслі, не зів’ялі, не пошкоджені комахами та хворобами, типової для свого ботанічного сорту форми і забарвлення, смаку і запаху, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Розмір коренеплодів в діаметрі повинен складати від 3,0 см до 7,0 см, однакові за формою та забарвленням, не в’ялі, без тріщин, без ознак проростання.

Фасування – мішок сітчастий або ящики. Якість відповідно до ДСТУ 7035:2009.

Без хімікатів та консервантів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

Баклажани: Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів. Врожай 2023 року. Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, незів’ялими, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без механічних пошкоджень, технічно зрілі, з плодоніжкою. Внутрішня будова: м'якоть соковита, пружна, без порожнеч, насінне гніздо з недорозвиненим білим некожістим насінням.

Фасування – мішок сітчастий або ящики. Якість відповідно до ДСТУ 2660-94

Без хімікатів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

Кабачки : Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів. Врожай 2023 року. Кабачки повинні бути свіжими, вирощені в природних умовах, чисті, здорові, цілі, без ознак гнилі, колір та форма відповідає ботанічному сорту, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів. Без ГМО. Повинен відповідати ДСТУ 318-91 «Кабачки свіжі».

Огірки: Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів. Врожай 2023 року.Плоди свіжі, цілі, неушкоджені, здорові, незабруднені, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою і без плодоніжки, з типовою для ботанічного сорту формою і забарвленням. Внутрішня будова: м'якоть щільна, з недорозвиненим водянистим некожістим насінням. Запах і смак властиві даному ботанічному сорту без стороннього запаху і смаку.

Фасування – мішок сітчастий або ящики. Повинні відповідати ДСТУ 3247-95 «Огірки свіжі» або еквіваленту, що діє на території України. Без хімікатів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

Помідори: Якість повинна відповідати відповідним вимогам стандартів. Врожай 2023 року. Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, не пошкоджені шкідниками, щільні, неперезрілі, типової для ботанічного сорту форми, з плодоніжкою і без плодоніжки, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Запах і смак властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і смаку. Не допускається плоди з незагоєними тріщинами, зелені, м'яті, загнилі, уражені хворобами, зів'ялі, перестиглі, підморожені, з наявністю землі, прилиплої до плодів. . Повинні відповідати ДСТУ 3246-95 або еквіваленту, що діє на території України.

Фасування – мішок сітчастий або ящики

Без хімікатів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО)

ЯблукаТовар повинен відповідати вимогам встановленим для нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами. Яблука свіжі, врожаю 2023 року (зимові, літні, осінні), колір: жовті та/або червоні, та/або зелені, вага плоду не менше 100 г, плоди однакові за формою. Зовнішній вигляд: чисті, свіжі, не мляві, відсутні пустоти, без механічних пошкоджень та плям, половинки та частини від цілого плоду не допускаються. Не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками. Запах, колір, смак (кисло-солодкі та/або солодкі) властиві даному сорту, не кислі. Товар не повинен містити ГМО, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Вміст нітратів, мг/кг, не більше норм визначених стандартами України. Якість відповідно до ДСТУ 8133:2015.

Фасування – мішок сітчастий або ящики

Постачання товару повинно супроводжуватись документами, що підтверджують його якість (декларація виробника або сертифікат якості/відповідності виробників або посвідчення/паспорт якості або висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, тощо) та оригіналом видаткової накладної. Копії документів щодо якості, завірені належним чином, Постачальник надає під час кожної поставки відповідальній особі, яка прийматиме товар.

Термін придатності товару до споживання на період поставки повинен становити не менше ніж 80% від загального терміну придатності споживання

5. Обгрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції в межах кошторисних призначень Івано-Франківського геріатричного пансіонату на 2023 рік по КЕКВ 2230.

6. Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена відповідно до Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку та економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року № 275, при визначені очікуваної вартості застосовується метод порівняння ринкових цін, обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі отриманих комерційних пропозицій та моніторингу ринкових цін, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro» та на аналогічних торгівельних майданчиках. Таким чином очікувана вартість закупівлі ДК 021:2015 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (Капуста качанна (капуста білокачанна ранній урожай), Капуста качанна (капуста білокачанна), Буряк (буряк столовий ранній урожай), Буряк (буряк столовий), Цибуля ріпчаста (цибуля ріпчаста ранній урожай), Цибуля ріпчаста, Морква (морква ранній урожай), Морква, Плодові овочі (баклажани свіжі (сезонні)), Кабачки свіжі (сезонні), Огірки свіжі (сезонні), Помідори свіжі (сезонні), Яблука становить 470 000,00 грн (чотириста сімдесят тисяч гривень 00 копійок) з ПДВ.

07.06.2023

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

ДК 021:2015 03210000-6 Зернові культури та картопля (картопля столова рання; картопля столова пізня).

1. Інформація про юридичну особу, яка проводить закупівлю (Далі – Замовник): Івано-Франківський геріатричний пансіонат. 76011, Україна, Івано-Франківська обл., Івано-Франківськ, вул. Медична, 4.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за єдиним закупівельним словником: 

ДК 021:2015 03210000-6 Зернові культури та картопля (картопля столова рання; картопля столова пізня).

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-06-02-008732-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі визначено у відповідності до потреб Івано-Франківського геріатричного пансіонату та з урахуванням вимог законодавства. ДК 021:2015 03210000-6 Зернові культури та картопля (картопля столова рання; картопля столова пізня), використовується для забезпечення харчування мешканців пансіонату відповідно до натуральних добових норм.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерної пропозицій документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі.

Картопля столова : урожай 2023р. Клубні картоплі великі, свіжі, цілі, не забруднені, без тріщин, без ознак проростання та в’ялості, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками, без надмірної зовнішньої вологості, не позеленілі, без наростів, однорідні за забарвленням шкірки. Розмір бульб у поперечному діаметрі 55-80 мм. Картопля придатна для машинної чистки. Пакування – сітки. Якість – відповідно до ДСТУ 4506:2005.

Товар не повинен містити небезпечні для організму речовини, в тому числі штучні барвники, консерванти, хімікати. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).

Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують їх походження, безпечність і якість. Товар по якості і безпечності повинен відповідати встановленим державним стандартам (діючим ГОСТам, ДСТУ).

Постачання товару повинно супроводжуватись документами, що підтверджують його якість (декларація виробника або сертифікат якості/відповідності виробників або посвідчення/паспорт якості або висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, тощо) та оригіналом видаткової накладної. Копії документів щодо якості, завірені належним чином, Постачальник надає під час кожної поставки відповідальній особі, яка прийматиме товар.

Термін придатності товару до споживання на період поставки повинен становити не менше ніж 80% від загального терміну придатності споживання

5. Обгрунтування розміру бюджетного призначення:

Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції в межах кошторисних призначень Івано-Франківського геріатричного пансіонату на 2023 рік по КЕКВ 2230.

6. Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена відповідно до Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку та економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року № 275, при визначені очікуваної вартості застосовується метод порівняння ринкових цін, обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі отриманих комерційних пропозицій та моніторингу ринкових цін, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, в тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель «Prozorro» та на аналогічних торгівельних майданчиках. Таким чином очікувана вартість закупівлі ДК 021:2015 03210000-6 Зернові культури та картопля (картопля столова рання; картопля столова пізня) становить 380 000,00 грн (триста вісімдесят тисяч гривень 00 копійок) з ПДВ

18.05.2023

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі послуги за кодом ДК 021:2015 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів щодо оздоровлення та відпочинку дітей)

Замовник: Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, код – 25925236, місцезнаходження: – Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 2. 

Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-05-18-012447-a

Предмет закупівлі: 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей).

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

З метою належної організації оздоровлення та відпочинку дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації закуповує путівки в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області (вищої категорії, які знаходяться в гірській місцевості).

Головним розпорядником коштів обласного бюджету за напрямком оздоровлення та відпочинку дітей є департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

У результаті надання послуг діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, будуть забезпечені послугами з оздоровлення та відпочинку в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області.

Послуги з відпочинку дітей, повинні відповідати соціальним нормам і нормативам у сфері оздоровлення та відпочинку дітей:

  • - матеріально-технічне забезпечення дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для надання послуг має відповідати вимогам законодавства, у т.ч. санітарного, відповідно до Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19.06.96 №172;
  • - розміщення дітей для відпочинку на території, у будинках і приміщеннях дитячих закладів оздоровлення та відпочинку має відповідати санітарним правилам і нормам відповідно до Державних санітарних правил і норм «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.04.99 № 23;
  • - норми забезпечення дітей повноцінним харчуванням у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку відповідно до фізіологічних потреб і енерговитрат та порядок організації харчування має відповідати вимогам Норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 (зі змінами);
  • - штатний розпис дитячого закладу оздоровлення та відпочинку має відповідати Типовому штатному нормативу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, який затверджений наказом Мінсім'ямолодьспорту від 16.04.2009 №12;
  • - заходи пожежної безпеки мають відповідати Правилам пожежної безпеки в Україні, які затверджені наказом МВС України від 30.12.2014 №1417 (зі змінами).
  • Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку повинні мати наявні приміщення подвійного призначення, обладнані під укриття та транспорт для евакуації дітей (або договір про його оренду).

Обґрунтування розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

У межах бюджетної програми КПКВК 0813140 “Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” у 2023 році передбачено видатки на здійснення закупівлі путівок для дітей пільгових категорій віком 7-18 років на суму 2,0 млн. гривень.

Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації провів моніторинг вартості ліжко-дня серед дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області та вибрав ціну, яка дасть можливість забезпечити оздоровленням та відпочинком більшу кількість дітей пільгової категорії, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки – 600 гривень один ліжко-день.

З метою забезпечення виконання функцій, покладених на департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, проводиться закупівля послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей), шляхом проведення відкритих торгів з особливостями, предмет закупівлі – Код ДК 021:2015 55240000-4 (55243000-5) - Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей).

Умови застосування процедури закупівлі: пункт 10 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178.


02.03.2023 

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі послуги за кодом ДК 021:2015 85320000-8

Cоціальна послуга(послуга підтриманого проживання для осіб похилого віку та/або повнолітніх осіб з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування)


Замовник: Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, код – 25925236,місцезнаходження: – Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 2.

 Ідентифікатор закупівлі:UA-2023-02-24-011439-a

 Предмет закупівлі: 85320000-8 Cоціальна послуга(послуга підтриманого проживання для осіб похилого віку та/або повнолітніх осіб з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування).

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

З метою створення для отримувачів соціальної послуги соціально-побутових умов для самостійного проживання, захисту їхніх прав та інтересів і залучення їх до життєдіяльності територіальної громади департамент соціальної політики облдержадміністрації закуповує послугу підтриманого проживання.

Головним розпорядником коштів обласного бюджету за напрямком Соціальні послуги є департамент соціальної політики облдержадміністрації.

Підтримане проживання – це комплекс заходів з надання місця для проживання особи або групи осіб; консультування; навчання, розвиток та підтримка навичок самообслуговування та інших навичок, необхідних для самостійного проживання; допомога в організації розпорядку дня; організація медичного патронажу; допомога у веденні домашнього господарства (закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне прибирання); представництво інтересів; допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами.

Послуга підтриманого проживання повинна надаватися відповідно до Державного стандарту соціальної послуги підтриманого проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю:

суб’єкт, що надає соціальну послугу підтриманого проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю – підприємство, установа, організація, заклад незалежно від форми власності, фізична особа – підприємець повинен відповідати критеріям діяльності суб’єктів, що надають соціальні послуги;

приміщення суб’єкта, що надає соціальну послугу, має відповідати санітарним і протипожежним вимогам, бути забезпеченим гарячим і холодним безперебійним водопостачанням і водовідведенням, освітленням, опаленням згідно з вимогами законодавства, обладнаним засобами безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення відповідно до державних будівельних норм і стандартів;

надавач соціальної послуги провадить свою діяльність із дотриманням етичних норм та правил, із повагою до гідності отримувачів соціальної послуги та з недопущенням негуманних і дискримінаційних дій щодо них.


З метою уникнення подвійного комплексу соціальних послуг одним і тим особам, соціальні послуги в рамках виконання даного замовлення не повинні надаватись громадянам, яким надаються такі самі соціальні послуги іншими підприємствами (установами, організаціями).

Соціальна послуга підтриманого проживання надається у приміщенні суб'єкта, що надає соціальну послугу.

Тривалість надання соціальної послуги - не менше 6 год. протягом дня.

Пакет комплексних cоціальних послуг підтриманого проживання включає в себе:

- надання місця для проживання;

- навчання, розвиток та підтримку навичок самостійного проживання;

- допомогу в організації розпорядку дня;

- організацію медичного патронажу;

- допомогу у веденні домашнього господарства (закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне прибирання);

- представництво інтересів;

- допомогу в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами;

- надання інформації з питань соціального захисту населення;

- допомогу в отриманні безоплатної правової допомоги.

Умови надання соціальної послуги та вимоги до якості:

1. Соціальна послуга повинна надаватись отримувачам соціальної послуги з дотриманням державних стандартів соціальних послуг, правових норм і принципів надання соціальних послуг.

2. Послуга надається за рішенням підприємства (установи, організації) на підставі його письмової заяви та інших документів, що підтверджують право громадянина на отримання соціальної послуги відповідно до норм та стандартів, встановлених чинним законодавством.

3. Отримувачі соціальної послуги повинні бути ознайомлені із змістом та обсягом послуг, що їм надаватимуться, умовами та порядком їх надання, а також з правилами поведінки під час отримання соціальних послуг.

4. Виконавець соціального замовлення повинен укласти з кожним отримувачем соціальної послуги договір про надання соціальних послуг.

5. Зміст та обсяг соціальних послуг, які надаватимуться отримувачам соціальної послуги, визначаються індивідуально для кожного з них в залежності від стану та потреб.

6. На кожного отримувача соціальної послуги повинна вестись особова справа


Обґрунтування розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

У межах бюджетної програми КПКВК 0813242 «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення» календарним планом заходівОбласної комплексної програми соціальногозахисту населення Івано-Франківської області на 2022-2026 роки передбачено на 2023 рік 300 000 грн.

Враховуючи потребу впослузі підтриманого проживання для осіб похилого віку, повнолітніх осіб з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування, виходячи з фінансових можливостей місцевого бюджету та відповідно до Календарного плану заходів, сума коштів на одну особу, якій надаватиметься послуга підтриманого проживання впродовж 10 місяців (березень – грудень), становитиме 7500,00 гривень на місяць.

З метою забезпечення виконання функцій, покладених на департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, проводиться закупівля послуги підтриманого проживання для осіб похилого віку та/або повнолітніх осіб з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування, шляхом проведення відкритих торгів з особливостями, предмет закупівлі - код ДК 021:2015 85320000-8 Cоціальна послуга(послуга підтриманого проживання для осіб похилого віку та/або повнолітніх осіб з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування).

Умови застосування процедури закупівлі: пункт 10 Особливостей
здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених
Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених ПКМУ від 12.10.2022 № 1178. Документ 


23.11.2022 Документ

19.07.2022 Документ Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі послуги за кодом ДК 021:2015 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів щодо оздоровлення та відпочинку дітей).

Замовник: Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, код – 25925236, місцезнаходження: – Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 2.

Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-07-13-008148-a

Предмет закупівлі: 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей).

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

З метою належної організації оздоровлення та відпочинку дітей у закладах оздоровлення та відпочинку дітей області департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації викуповує путівки в закладах оздоровлення та відпочинку дітей області (вищої категорії, які знаходяться в гірській місцевості).

Головним розпорядником коштів обласного бюджету за напрямком оздоровлення та відпочинку дітей є департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

У результаті надання послуг діти, які потребують особливої уваги та підтримки, будуть забезпечені послугами з оздоровлення та відпочинку в закладах оздоровлення та відпочинку дітей області.

Послуги з відпочинку дітей, повинні відповідати соціальним нормам і нормативам у сфері оздоровлення та відпочинку дітей:

  • - матеріально-технічне забезпечення дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для надання послуг має відповідати вимогам законодавства, у т.ч. санітарного, відповідно до Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19.06.96 №172;
  • - розміщення дітей для відпочинку на території, у будинках і приміщеннях дитячих закладів оздоровлення та відпочинку має відповідати санітарним правилам і нормам відповідно до Державних санітарних правил і норм «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.04.99 №23;
  • - норми забезпечення дітей повноцінним харчуванням у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку відповідно до фізіологічних потреб і енерговитрат та порядок організації харчування має відповідати вимогам Норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591, зі змінами, та Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах та спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329;
  • - штатний розпис дитячого закладу оздоровлення та відпочинку має відповідати Типовому штатному нормативу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, який затверджений наказом Мінсім'ямолодьспорту від 16.04.2009 №12;
  • - заходи пожежної безпеки мають відповідати Правилам пожежної безпеки в Україні, які затверджені наказом МВС України від 30.12.2014 №1417 (зі змінами).
  • Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку повинні мати наявні приміщення подвійного призначення, обладнані під укриття та транспорт для евакуації дітей (або договору про його оренду).

Обґрунтування розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

У межах бюджетної програми КПКВК 0813140 «Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” у 2022 році передбачено видатки на здійснення закупівлі путівок для дітей пільгових категорій віком 7-18 років на суму 4459,6 тис. гривень.

Враховуючи значну потребу в забезпеченні дітей пільгових категорій в області послугами з оздоровлення та відпочинку, аналізуючи вартість путівки та ліжко-дня в закладах оздоровлення та відпочинку області, а також враховуючи, що торги проводяться в середині липня 2022 року, прийнято рішення використовувати 2814,0 тис. грн, на які є можливість закупити 420 путівок.

З метою забезпечення виконання функцій, покладених на департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, проводиться закупівля послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей), шляхом проведення спрощеної закупівлі, предмет закупівлі – Код ДК 021:2015 55240000-4 (55243000-5) - Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей).

Умови застосування процедури закупівлі: абзац 3 підпункту 1 пункту 1 Постанови КМУ № 169 від 28.02.2022 (зі змінами).




11.07.2022 Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі послуги за кодом ДК 021:2015 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів щодо оздоровлення та відпочинку дітей) Документ

Замовник: Департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, код – 25925236, місцезнаходження: – Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 2.

 Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-07-04-007015-a

 Предмет закупівлі: 55240000-4 Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей).

 Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

З метою належної організації оздоровлення та відпочинку дітей у закладах оздоровлення та відпочинку дітей області департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації викуповує путівки в закладах оздоровлення та відпочинку дітей області (вищої категорії, які знаходяться в гірській місцевості).

Головним розпорядником коштів обласного бюджету за напрямком оздоровлення та відпочинку дітей є департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

У результаті надання послуг діти, які потребують особливої уваги та підтримки, будуть забезпечені послугами з оздоровлення та відпочинку в закладах оздоровлення та відпочинку дітей області.

Послуги з відпочинку дітей, повинні відповідати соціальним нормам і нормативам у сфері оздоровлення та відпочинку дітей:

  • - матеріально-технічне забезпечення дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для надання послуг має відповідати вимогам законодавства, у т.ч. санітарного, відповідно до Державних санітарних правил розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19.06.96 №172;
  • - розміщення дітей для відпочинку на території, у будинках і приміщеннях дитячих закладів оздоровлення та відпочинку має відповідати санітарним правилам і нормам відповідно до Державних санітарних правил і норм «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.04.99 №23;
  • - норми забезпечення дітей повноцінним харчуванням у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку відповідно до фізіологічних потреб і енерговитрат та порядок організації харчування має відповідати вимогам Норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591, зі змінами, та Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах та спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329;
  • - штатний розпис дитячого закладу оздоровлення та відпочинку має відповідати Типовому штатному нормативу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, який затверджений наказом Мінсім'ямолодьспорту від 16.04.2009 №12;
  • - заходи пожежної безпеки мають відповідати Правилам пожежної безпеки в Україні, які затверджені наказом МВС України від 30.12.2014 №1417 (зі змінами).
  • Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку повинні мати наявні приміщення подвійного призначення, обладнані під укриття та транспорт для евакуації дітей (або договору про його оренду).

Обґрунтування розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:

У межах бюджетної програми КПКВК 0813140 “Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)” у 2022 році передбачено видатки на здійснення закупівлі путівок для дітей пільгових категорій віком 7-18 років на суму 4459,6 тис. гривень.

Враховуючи значну потребу в забезпеченні дітей пільгових категорій в області послугами з оздоровлення та відпочинку, аналізуючи вартість путівки та ліжко-дня в закладах оздоровлення та відпочинку області, а також враховуючи, що торги проводяться в середині липня 2022 року, прийнято рішення використовувати 2814,0 тис. грн, на які є можливість закупити 420 путівок.

З метою забезпечення виконання функцій, покладених на департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, проводиться закупівля послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей), шляхом проведення спрощеної закупівлі, предмет закупівлі – Код ДК 021:2015 55240000-4 (55243000-5) - Послуги центрів і будинків відпочинку (Послуги дитячих центрів, дитячих закладів санаторного типу, позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей).

Умови застосування процедури закупівлі: абзац 3 підпункту 1 пункту 1 Постанови КМУ № 169 від 28.02.2022 (зі змінами).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux