Світлана Онищук: Робимо все для того, щоб внутрішньо переміщені дітки були забезпечені всіма необхідними послугами

Під час робочої поїздки у Надвірнянський район голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук спільно зі своєю заступницею Людмилою Сірко відвідали Комунальне некомерційне підприємство Івано – Франківський обласний спеціалізований (спеціальний) кістково - туберкульозний санаторій «Смерічка» Івано – Франківської обласної ради.

Під час поїздки представники вони ознайомилися з роботою закладу та оглянули умови проживання дітей.

Варто додати, що з 11 березня минулого року на базі санаторію було розміщено 4 тимчасово-переміщені заклади з міста Харкова: 3 дитячих будинки та психо-неврологічний санаторій. Станом на сьогодні тут перебуває 2 будинки дитини та психо-неврологічний санаторій, загалом близько 60 дітей-вихованців закладів, 7 дітей працівників тимчасово переміщених закладів та 18 дорослих (працівники тимчасово переміщених закладів м. Харків).

За підтримки благодійників, минулого року було зроблено ремонт спального корпусу, оновлено кімнати відпочинку, кімнати, де харчують дітей, ванни, санвузли. Частково замінено меблі, обладнано заклад побутовою технікою: сушильними і пральними машинами, бойлерами. Також відремонтовано харчоблок, оснащено новими мийними ваннами. Було проведено косметичний ремонт сходової. Обладнано дитячі ігрові кімнати та збудовано дитячий майданчик.

«Для нас важливо, щоб у закладі, де проживають діти, були створені належні умови та надавалися фахові послуги, - підкреслила Світлана Онищук. – Тому ми щоденно забезпечуємо такі заклади усім необхідним, залучаємо до співпраці волонтерів і благодійників і спільними зусиллями створюємо комфортні умови для перебування дітей».

Очільниця Прикарпаття також зазначила, що на початку війни область не була готова до прихистку такої великої кількості людей. Але за підтримки міжнародних донорів було здійснено ремонтні роботи у закладах і забезпечено належні умови для переселенців. Варто зазначити, що утримання закладів здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

Зараз у оздоровчому закладі «Смерічка» виконують ремонті роботи кабінету ЛФК, який необхідний для надання реабілітаційних послуг та фізичного розвитку дітей, з подальшим забезпеченням необхідним обладнанням та інвентарем. Заклад обладнано всім необхідним для надання догляду за дітьми.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux