Світлана Онищук провела пресбрифінг, під час якого розповіла про пріоритетні питання життєдіяльності Прикарпаття


Сьогодні відбувся пресбрифінг голови обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук з важливих для області питань. Ішлося про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 і вакцинальну кампанію та початок нового 2022/2023 навчального року й підготовку закладів освіти області до навчання в умовах воєнного стану.

Звертаючись до краян, Світлана Онищук наголосила, що у цих складних умовах, коли триває повномасштабна війна, у заклади охорони здоров’я Прикарпаття продовжує надходити сучасне обладнання для покращення надання медичних послуг. Цього тижня буде передано 10 сучасних УЗД-апаратів. Перший кисневий генератор надійшов у Долинську лікарню. Всього 10 таких генераторів за кошти Державного бюджету буде закуплено для області, що дозволить оперативно забезпечувати потреби кисневозалежних хворих. Обласна військова адміністрація всіляко сприяє тому, щоби найближчим часом запрацював реабілітаційний центр, який релокувався до нас зі Сходу.

За інформацією директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка, в області ускладнюється ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію. За останній місяць ріст завантаженості ліжок склав 5 відсотків. На стаціонарному лікуванні перебуває 200 пацієнтів, за останню добу госпіталізовано 7 дітей. Тому надважливим питанням є вакцинація усіх верств населення та, особливо, дітей від 12 років. В області вакцини CoronaVac і Pfizer є у достатній кількості. Працюють три центри масової вакцинації, 33 мобільні бригади з проведення вакцинації та 121 пункт щеплення.

«Закликаю наших громадян вакцинуватися. Адже ми повинні бути здоровими щоби допомогти нашим Захисникам і Захисницям долати підступного агресора», – наголосила Світлана Онищук.

Директор департаменту освіти і науки ОДА Віктор Кімакович та перший заступник начальника ГУ ДСНС в області Ігор Оксентюк поінформували про проведену роботу щодо організованого початку нового 2022/2023 навчального року.

В усіх 1208 закладах освіти Прикарпаття проведено обстеження наявних будівель та складено відповідні акти їх оцінки. Загалом готовність закладів освіти до роботи в режимі офлайн складає 66%, однак, ця цифра буде зростати по мірі проведення відповідних робіт з облаштування укриттів.

«Упродовж жовтня ми намагатимемося розпочати освітній процес у режимі офлайн (за очною та змішаною формами навчання) у 90% закладів загальної середньої освіти, а у 10% – освітній процес буде організовано за дистанційною формою. Усі відповідні служби та педагоги підходять відповідально до організації навчального процесу. Остаточне рішення залишається за батьками», – зазначив Віктор Кімакович.

«Питання безпеки наших дітей сьогодні на особливому контролі. Ризикувати їх здоров’ям ніхто не буде, – наголосила Світлана Онищук. – Органи влади на місцях відповідально відносяться до підготовки навчальних закладів, і батьки мають змогу це побачити. Ми дякуємо Збройним силам, нашим Захисникам, що маємо змогу працювати та готуватися до навчального процесу. Разом до Перемоги!».

З повною версією пресбрифінгу можна ознайомитися на вебсайті обласної державної адміністрації за посиланням https://cutt.ly/ACeRd0s


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux