Грибний сезон триває, тому нагадуємо, правила збирання та споживання грибів. Вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років. 
Як не отруїтися грибами.
	- Найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними штучно, котрі підлягають контролю та продаються в торговельній мережі.
 
	- Не купуйте гриби на стихійних ринках.
 
	- Уважно оглядайте гриби: звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки.
 
	- Збирайте лише добре знайомі вам гриби. За найменшого сумніву одразу викиньте гриб, не залишайте його поряд з іншими.
 
	- Не беріть занадто молоді чи старі гриби — їх легко переплутати з отруйними.
 
	- Не збирайте гриби поблизу трас, промислових підприємств, забруднених територій: гриби вбирають в себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали.
 
	- Не збирайте гриби в посушливу погоду: в цей час гриб пересихає, віддавши воду і збільшивши концентрацію токсинів.
 
	- Не куштуйте сирі гриби.
 
	- Вдома ще раз ретельно перевірте гриби: всі сумнівні треба викинути.
 
	- Готуйте гриби протягом першої доби після збирання.
 
	- Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хв.
 
	- Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.
 
Симптоми отруєння грибами
Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хв. після споживання, так і протягом кількох днів
	- нудота;
 
	- блювота;
 
	- різкий біль у животі;
 
	- діарея;
 
	- запаморочення;
 
	- підвищення температури тіла;
 
	- зниження пульсу;
 
	- задуха;
 
	- судоми;
 
	- відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги);
 
	- марення, поява галюцинацій.
 
За наявності будь-якого з наведених симптомів негайно викликайте лікаря!