Завдання для медиків та місцевої влади – створити комфортні умови для масової імунізації
Департамент охорони здоров’я ОДА, опубліковано 22 жовтня 2021 року о 09:30

21 жовтня за ініціативи МОЗ України відбулося кілька селекторних нарад з керівниками департаментів охорони здоров’я, зокрема й під керівництвом міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Проведенню таких заходів послугувало значне погіршення епідситуації як в Україні, так і на Прикарпатті.

Йшлося про те, як запобігти стрімкому поширенню коронавірусної інфекції, різкому навантаженню на лікувальну мережу та запровадженню суворих карантинних обмежень. Фахівці зазначили, що, насамперед варто збільшити кількість проведення щеплень, адже вакцинація – це єдиний спосіб вберегтися від COVID-19. Крім того, в Міністерстві охорони здоров’я доручили максимально покращити доступ до всіх наявних в області вакцин та створити умови імунізації ще комфортнішими. Також надали рекомендації, як це зробити. Серед найсуттєвіших – це подовжити робочий графік центрів масової вакцинації населення і пунктів щеплення; щоденно здійснювати моніторинг їх роботи; зробити центри та пункти доступними для відвідування людей з інвалідністю та інше.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що останнім часом у лікувальних закладах значно збільшилося споживання кисню. Це спричинено стрімким ростом захворюваності на коронавірус та збільшенням випадків захворювання з важким перебігом. Тому черговим дорученням було прозвітувати про забезпеченість регіонів киснем та збільшити їх запаси в лікарнях, які надають медичну допомогу ковідним хворим.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, наразі на Прикарпатті ситуація з поставкою та підведенням кисню стабільна та безперебійна. Хоча й підтвердив збільшення споживання кисню в «ковідних» закладах й Івано-Франківщини. «Запас кисню є, – каже посадовець, – проте епідситуація може бути непередбачувана. До прикладу, не очікувано, що число захворілих вже на цьому етапі сягне 861 особу».


Додамо, що участь у селекторній нараді також взяли керівник апарату облдержадміністрації Ірина Тимчук і радник голови ОДА з питань охорони здоров’я та соціальної політики Людмила Сірко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux