За минулу добу в області зареєстровано 1387 нових випадків COVID-19

Про перебіг пандемії коронавірусної інфекції на Прикарпатті йшлося сьогодні на брифінгу в обласній державній адміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації Людмили Сірко, директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка, заступника генерального директора Івано-Франківського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗу Тетяни Джус і заступника генерального директора Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні Любові Андрусишин.

На сьогодні статистика захворюваності у районах області така: найбільше захворілих в Івано-Франківському  районі (694 особи), у Калуському – 210, Надвірнянському – 186, Коломийському – 174, Косівському – 112  і Верховинському – 11. У медичні заклади області впродовж минулої доби були госпіталізовані 133 особи, із стаціонару були виписані – 21. Померли семеро осіб.  

Як зазначила Людмила Сірко, спостерігається негативна тенденція щодо збільшення кількості дітей, хворих на COVID-19. Так, наразі у спеціалізованих медичних закладах для дітей заповнені 65 відсотків ліжко-місць. Причому, за словами директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка, важчий перебіг захворювання спостерігається у дітей до 1 року.

Посадовець також повідомив, що у січні в лікувальних закладах області додатково було розгорнуто 1059 ліжок для госпіталізації коронавірусних хворих, сьогодні – ще 200.

Окремо додамо, що станом на 25 січня 469 закладів закладів загальної середньої освіти в області, а це – 78 відсотків, переведені на дистанційне навчання.

Серед іншого заступник генерального директора обласної клінічної інфекційної лікарні Любов Андрусишин розповіла про критерії, за якими коронавірусний хворий із COVID-19 підлягає госпіталізації. У першу чергу ушпиталюють дітей раннього віку, важкохворих дорослих із рівнем кисню в організмі 92 відс. і нижче, із ознаками пневмонії, із хронічними супутніми захворюваннями (цукровим діабетом, серцево-судинними патологіями, ослабленням імунітету) та за епідпоказами хворих, яких неможливо ізолювати вдома, наприклад, студентів, які проживають у гуртожитках. Вона закликала не займатися самолікуванням  при початкових ознаках хвороби, особливо не розпочинати лікування на випередження антибіотиками чи використовувати глюкокортикостероїди (клас стероїдних гормонів – ред.).

Разом з тим, усі спікери брифінгу наголошували на необхідності вакцинації, адже це дозволить запобігти хворобі або її важкому перебігу. Крім того, нагадуємо, що карантинні обмеження червоного рівня епіднебезпеки не поширюються на підприємства та установи, працівники яких повністю вакциновані.

Фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux