З початку року з обласного бюджету профінансовано понад 430 тисяч гривень для відшкодування пільг чорнобильцям
Департамент соціальної політики ОДА, опубліковано 26 квітня 2023 року о 10:55

Під головуванням голови підкомітету з питань соціальної захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Олега Арсенюка відбулося засідання "круглого столу" на тему: «Формування та реалізація державної політики у галузі соціального захисту осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

На засіданні розглянули питання, зокрема, про пенсійне забезпечення, надання медичної допомоги та медичного страхування постраждалих.

Cтаном на початок цього року на обліку в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення області перебували 4303 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У 2022 році для виплати компенсацій постраждалим особам з державного бюджету профінансовано 13,5 мільйона гривень.

З обласного бюджету для відшкодування пільг на медичне обслуговування постраждалих громадян профінансовано 1,1 мільйона гривень.

Послугами з санаторно-курортного лікування забезпечено 176 постраждалих громадян категорії 1 на загальну суму 1,6 мільйона гривень та виплачено компенсацій замість санаторно-курортного лікування 53 особам на загальну суму 35,8 тисяч гривень.

Проведено 7 засідань комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, при обласній державній адміністрації, на яких розглянуто 36 справ та прийнято рішення про встановлення статусу постраждалих громадян.

За 2023 року за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини» профінансовано 3,8 мільйона гривень, що становить 100 відсотків від потреби у коштах на виплату компенсацій, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Заборгованість з виплати компенсацій відсутня.

За січень – квітень 2023 року з обласного бюджету профінансовано 430,1 тисяч гривень для відшкодування пільг на медичне обслуговування постраждалих громадян.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux