З початку року керівники і фахівці з 22 громад області пройшли навчання з питань цивільного захисту
Управління з питань цивільного захисту ОДА, опубліковано 25 квітня 2023 року о 15:00

Події надзвичайного характеру останнього року вкотре наочно показують, що серед інших прав громадян одним із важливих залишається право на кваліфіковане управління.

Разом з тим багато керівників та інших посадових осіб в органах влади і адміністраціях підприємств, установ та організацій не мають професійної освіти у сфері цивільного захисту та переважно необхідного досвіду роботи у цій сфері. Долає зазначену проблему і забезпечує необхідний рівень знань для виконання завдань цивільного захисту створена Урядом система навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту. Основу такої системи становлять спеціально утворені в областях і містах України навчально-методичні центри сфери цивільного захисту.

За інформацією управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, впродовж першого кварталу цього року в методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області навчання для керівників та фахівців органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання, які організовують та здійснюють заходи з питань цивільного захисту, пройшли 303 особи з 22-х громад області, що складає 108 % від запланованих.

Під час функціонального навчання слухачів ознайомили з повноваженнями, завданнями і обов’язками у сфері цивільного захисту. Зокрема, йшлося про планування заходів цивільного захисту; порядок навчання працівників діям у надзвичайних ситуаціях; укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту та порядок проведення заходів з евакуації; реагуванню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у тому числі воєнного характеру; відшкодування матеріальних збитків та надання допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій; порядок застосування засобів індивідуального захисту; домедична допомога постраждалим у невідкладних станах; дії спеціалізованих служб і формувань цивільного захисту при проведенні аварійно-рятувальних та аварійно-відновлювальних робіт та інше.

Окрім функціонального навчання, за цей період спеціальну підготовку пройшли 39 осіб, які залучаються підприємствами, установами, організаціями до проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях, та окреме навчання 75 посадових осіб суб’єктів господарювання з питань пожежної безпеки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux