Відкриття Дія.Центру в Кутській ТГ - важливий крок до наближення доступу громадян до державних та місцевих послуг

Урочисто відкрили Дія.Центр у Кутській територіальній громаді.

Привітали громаду з цією подією заступник голови облдержадміністрації Богдан Футерко, голова райдержадміністрації Наталія Кучма, голова Кутської громади Дмитро Павлюк, представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Микола Макар, начальник відділу розвитку електронних та адміністративних послуг ОДА Оксана Данилюк та священнослужителі.

Заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації CDTO Богдан Футерко відмітив, що відкриття Дія.Центру Кутської селищної ради є кроком до наближення доступу громадян до отримання державних та місцевих послуг. "Завдяки співпраці з активним керівником громади ми побудуємо комфортну сервісно- орієнтовану державу", - наголосив Богдан Футерко.

На заході також було зазначено про забезпечення прав осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення. Представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Микола Макар висловив вдячність за впровадження інклюзивних ініціатив та наголосив на важливості створення умов для комфортного користування послугами ЦНАПу для всіх громадян. Зокрема, вхід до приміщення центру промарковано контрастним кольором та обладнано пандусом з поручнями. Графік роботи ЦНАП надруковано шрифтом Брайля. В приміщені обладнано дві санітарні кімнати, одна з яких є інклюзивною.

"Реалізація проєкту з відкриття Дія.Центру Кутської громади відбулася в межах розподілу державної субвенції на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг, що координувалася Міністерством цифрової трансформації України. Не менш важливо, що місцева влада доклалася до реалізації спільної мети. Додатково вдалося залучити міжнародну підтримку програми ПРООН в Україні та ІТ- компанії EPAM", - зазначила Оксана Данилюк, начальник відділу розвитку електронних та адміністративних послуг ОДА.

Додамо, що основним завданням Дія.Центру є забезпечення максимальної доступності та зручності отримання державних послуг для понад 16 000 жителів Курської тергромади та внутрішньо переміщених людей. Тут вже надається 254 державних послуг, що охоплюють практично всі сфери життя.

Зокрема найбільш затребуваними послугами є: реєстрація місця проживання, шлюбу, бізнесу, нерухомості, видача витягу з технічної документації про нормативно-грошову оцінку,

видача витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, реєстрація повідомлень про початок виконання будівельних робіт, реєстрація декларацій про готовність до експлуатації об’єктів будівництва, внесення інформації про присвоєння адресного номера в ЄДЕССБ.

Працюємо задля покращення якості надання адміністративних послуг до громадян.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux