Відбулася зустріч із представниками Міжнародної організації з міграції

Сьогодні заступниця голови обласної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із програмним менеджером з програми Міжнародної організації з міграції психосоціальної підтримки в Західній Україні Сонею Армаганян та координатором МНPSS (психосоціальна підтримка ВПО і місцевого населення) цієї організації в області  Оленою Шенцевою. Захід відбувся за участю керівників та фахівців департаментів соціальної політики, охорони здоров’я,  освіти і науки обласної державної адміністрації, служби у справах дітей  ОДА та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.  

Під час робочої зустрічі обговорили актуальні потреби внутрішньо переміщених людей, механізми надання їм необхідної допомоги.

Людмила Сірко розповіла, що від початку агресії збройних сил росії проти України більше ніж 149 тисяч внутрішньо переміщених осіб прийняли територіальні громади Прикарпаття, понад 46 тисяч – діток переселенців,  більше чотирьох тисяч – осіб з інвалідністю, більше 18 тисяч – осіб пенсійного віку. В області облаштовано 87 шелтерів, де проживають проживають майже три тисячі переселенців. Для обласної військової адміністрації важливим є облаштування місць для проживання переселенців, створення інтерактивних та мультимедійних кімнат для їх дітей.

Соня Армананян зауважила, що саме ця зустріч – це необхідне спілкування задля визначення потреб ВПО на Прикарпатті. У ситуації, коли є потреби у гуманітарній допомозі, необхідно узгодити плани цієї роботи із місцевою владою задля того, щоби краще спланувати свою роботу,  надавати необхідну гуманітарну, соціально-психологічну  допомогу потребуючим та залучати для цього необхідні додаткові фінансові ресурси. Важливо допомогти українцям подолати стрес і тривожність, пов’язані з війною, пережити наслідки травматичних подій та надати психологічну підтримку, де б людина не перебувала.

Зауважувалося, що важливим є здійснення гуманітарного супроводу внутрішньо переміщених людей, сімей, які виховують прийомних дітей, забезпечення соціальних закладів області  генераторами, завезення необхідної побутової техніки,  надання спальних наборів, засобів гігієни, продуктів харчування тощо. 

Мовилося й про роботу соціальних працівників у територіальних громадах, зокрема й стаціонарних відділеннях при територіальних центрах органів місцевого самоврядування, проведення семінарів  щодо підготовки фахівців із соціальної роботи для територіальних громад. Йшлося й про соціально-психологічну підтримку  військовослужбовців, родин загиблих під час війни забезпечення прикарпатців та ВПО необхідними медикаментами.

Представниці Міжнародної організації з міграції висловили готовність продовжувати співпрацю з Івано-Франківщиною задля допомоги внутрішньо переміщеним особам.  Також розповіли про власні можливості щодо надання допомоги у сфері психосоціальної підтримки для постраждалих людей внаслідок війни.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux