В обласній державній адміністрації відбулося засідання робочої групи з питань ефективності використання державного майна в області

Цей захід відбувся під керівництвом заступника голови робочої групи з питань ефективності використання державного майна в області, директора департаменту економічного розвитку промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Сергія Подошви, за участі представників Дністровського басейнового управління та головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в області.

На порядку денному засідання – стан забезпечення прийняття функцій з управління майном, яке не увійшло до статутного капіталу господарських товариств у процесі приватизації.

Наголошувалося, що передача житлового фонду в об’єднані територіальні громади дозволить людям стати реальними власниками своїх помешкань та вирішить питання підтримки інженерних комунікацій в належному технічному стані, оскільки таким чином будуть визначені відповідальні за їх утримання.

Йшлося про об’єкти, які залишилися без власника, та шляхи фінансування їх утримання. Зокрема, це стосується об’єкта житлового фонду в Івано-Франківську по вулиці Ленкавського, 2, об'єкта інфраструктури берегоукріплення у місті Коломия по вулиці Фабрична, 10 та 13-ти споруд цивільного захисту.

Наголошувалося, що проблема позастатутного майна є комплексною. Адже йдеться і про об’єкти житлового фонду, інфраструктури та споруди цивільного захисту, які використовуються у випадках надзвичайних ситуацій. Тому розв’язання цієї проблеми потребує системного підходу та полягає у передачі таких об’єктів органам виконавчої влади та місцевого самоврядування, які мають ними управляти.

Присутні обговорили законодавчі механізми вирішення проблемних питань передачі апаратури, технічних засобів оповіщення, що знаходяться на території територіальних громад, та майна з балансу обласної рятувально-водолазної служби із державної власності у комунальну.

Окрема увага також була приділена прикладам роботи успішних об’єктів приватизації державного майна, що є стимулом для пожвавлення економічного життя регіону, створення робочих місць, впровадження сучасних технологій виробництва та, разом з тим, якісне покращення соціальної складової.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux