В Івано-Франківську провели показові навчання з тактичної медицини

Тренінгові заняття проводилися для фахівців бригад екстреної медичної допомоги за програмою «Розширені реанімаційні заходи та тактична медицина» за дорученням Міністерства охорони здоров’я України та підтримки Польської авіаційної медичної служби і Варшавського медичного університету.

Голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко та голова обласної ради Олександр Сич побували на тренінгу, організованому в КНП «Обласний клінічний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф».

«Ми живемо у час щоденних викликів. Екстренна служба – це не робота, це надважлива щоденна місія. Своєю працею фахівці екстреної медичної допомоги роблять усе задля перемоги нашої країни. Тож такі навчання сьогодні необхідні. Вони направлені на навчання медиків, щоби рятувати життя людей в умовах війни», – зауважила Світлана Онищук.

Посадовиця наголосила на важливості співпраці із міжнародними партнерами та нагородила польських партнерів - організаторів тренінгових занять медалями «За заслуги перед Прикарпаттям».


Зауважувалося, що навчання проводили 14 інструкторів - працівників Варшавського медичного університету, Польської авіаційної медичної служби та медичного рятівництва. Директором курсу є керівник Польської авіаційної медичної служби професор Роберт Голонзковський, координатором курсу Марцін Подгурский.

Саме ця програма надала можливість навчитися та удосконалити навики у наданні невідкладної медичної допомоги дорослим та дітям на догоспітальному етапі, а також основам тактичної медицини, діям екстреної медичної допомоги з великою кількістю потерпілих у потенційно небезпечних умовах.

Загалом ці навчання проводилися з 15 серпня по 28 жовтня. Сертифіковано 437 працівників системи ЕМД зі всіх регіонів України, з них 57 працівники - КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» та чотири працівники Івано-Франківського медичного університету.

Довідково

«Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф обласної ради» – це заклад, завданням якого є надання екстреної медичної допомоги на території Івано-Франківщини пацієнтам і постраждалим у повсякденних умовах, особливий період та під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Саме такі навчання в умовах воєнного стану є необхідними сьогодні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux