Легка промисловість Прикарпаття: чим здивували колег з прифронтових регіонів представники бізнесу нашої області
опубліковано 28 жовтня 2022 року о 14:00

Стабілізація економіки неможлива в сьогоднішніх умовах без релокації бізнесу, пошуку нових можливостей та партнерства. Саме тому завдяки проєкту, що реалізовує команда Івано-Франківської торгово-промислової палати, на Прикарпатті проводять бізнес-тури, які сприяють підприємцям з прифронтових регіонів знайти для себе ці нові можливості.

Учора відбувся сьомий бізнес-тур для підприємців, що працюють у сфері легкої промисловості. Незважаючи на тривожний для країни час, 20 підприємців з прифронтових територій приїхали на Івано-Франківщину, щоб побачити досвід ведення справи в галузі від місцевих господарів.

«З початку війни в нашу область переїхали чимало підприємств, що займаються легкою промисловістю. Тішить те, що вони не покинули своєї справи і не призупинили бізнес, а продовжують працювати на благо країни. Наша область може прийняти ще більше релокованого бізнесу і багато місцевих підприємств надають виробничі площі для ведення діяльності, а місцева влада допомагає з працівниками. Проєкт «Розвиток бізнес сектору України» – це ще одна чудова нагода познайомитись з нашим краєм, можливостями та колегами в галузі», – зазначила керівниця проєкту Леся Круп’як.

Учасники відвідали навчально-виробниче підприємство Українського товариства глухих, де більша частина працівників – люди з інвалідністю, та побачили на їхньому прикладі, як пошиття одягу у них перетворилося на потужний виробничий комплекс.

Ще одна локація – це підприємство з виготовлення дизайнерського одягу та аксесуарів, які носять чоловіки та жінки більше, ніж в тридцятьох країнах світу. Тут була нагода ознайомитись із цікавими нюансами виробництва. Окрім того, учасники бізнес-туру побачили, як виробляють трикотажний одяг за данськими стандартами, шиють взуття, одяг, аксесуари для українських військових

«Як на мене, головне – це досвід, який нам допомагає в рішеннях і життєвих ситуаціях. Тому я сюди йшла за досвідом і поділитися досвідом з кимось. Комунікація, яка відбувається між представниками однієї галузі, – це теж цінно. Я розумію, що це формат новий, він тільки розвивається, але відкрите спілкування – це цивілізований шлях, за яким нам треба йти, і якого нам не вистачає. Якщо брати міжрегіональну співпрацю, то її досить мало», – сказала учасниця бізнес-туру Вікторія Іванова, що релокувала своє підприємство з Харкова.

Варто відзначити, що до ідеї проєкту місцеві підприємці, які знайомили колег зі своїм виробництвом, одразу поставилися позитивно, ділилися досвідом, розповідали про труднощі, з якими зустрічалися та пропонували співпрацювати.

«До початку війни ми займалися випуском готової продукції з натурального хутра, але зараз ми виготовляємо в колаборації зі швейною компанією одяг для військових. Кожен має на своєму місці робити те, що він вміє робити. Ми організували додаткових 50 робочих місць і продовжуємо розвиватися», – прокоментував керівник підприємства «Тикаферлюкс» Володимир Іванишин.

Наступний бізнес-тур відбудеться вже за тиждень. Це буде останній в рамках проєкту та стосуватиметься ІТ-галузі.

Додамо, проєкт реалізовується завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux