Світлана Онищук зустрілася із делегацією Швейцарського Червоного Хреста

"Підтримка міжнародних організацій – це той інструмент, що дозволяє оперативно реагувати на виклики війни і вирішувати нагальні проблеми, особливо соціальної сфери", - зазначила під час зустрічі із делегацією Швейцарського Червоного Хреста голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

До розмови долучилися заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, керівник обласної організації Товариства Червоного Хреста Валерій Старченко.

На переконання керівниці області, завдяки допомозі делегації Швейцарського Червоного Хреста на Прикарпатті вдалось реалізувати чимало соціальних проєктів. Зокрема, у співпраці провели ремонти в низці закладів – шелтерах, лікарнях, реабілітаційних центрах, які приймали внутрішньо переміщених, а саме вразливих категорій. Також укомплектували центри колективного проживання ВПО, надали підтримку прикарпатцям вразливих категорій. Йдеться про програму «Догляд вдома», що передбачає підтримку самотніх людей похилого віку, людей з інвалідністю, паліативних хворих.

Окрім того, за підтримки організації надали грошову допомогу для внутрішньо переміщених та місцевому населенню із числа вразливих категорій.

Сьогодні на черзі втілення ще одного масштабного соціального проєкту – реконструкція геріатричного пансіонату в Коршеві, що допоможе створити додаткові 100 ліжко-місць для переселенців. Вартість проєкту - 23 млн грн.

"Наша область за час війни прийняла понад 150 тисяч людей, які прибули із зони бойових дій. Чимало з них – із числа соціально вразливих, які осіли на Прикарпатті, - а це 7000 людей з інвалідністю, 17 000 людей пенсійного віку", - розповіла Світлана Онищук.

За словами очільниці Прикарпаття, наразі залишається потреба у підтримці цих категорій людей, зокрема, догляді за ними. І у цьому розраховують на допомогу міжнародних організацій.

На завершення зустрічі керівниця області одякувала делегації Швейцарського Червоного Хреста за допомогу нашій області та людей у такі непрості часи.

"Розрахохуємо на плідну співпрацю і надалі. Адже усі добрі справи, що спільно вдається втілити, – це для блага людей, на долю яких випали непрості життєві випробування", - резюмувала Світлана Онищук.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux