Світлана Онищук: Рівень підготовки до опалювального сезону житлово-комунального господарства Прикарпаття становить від 60 до 75 відсотків

Про це йшлося під час засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування, в якому взяла участь голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Наголошувалося, що у зв’язку з військовою агресією з боку російської федерації питання сталого проходження опалювального сезону цьогоріч надважливе для всієї країни. Зважаючи на те, що наша область тилова, ми повинні бути готові до розвитку будь-яких подій.

Для підготовки до сталого проходження осінньо-зимового періоду обласною військовою адміністрацією утворено обласний оперативний штаб з підготовки до опалювального сезону та затверджено План заходів з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області. Окрім того, розроблено плани заходів із забезпечення населення питною водою, визначено резервні джерела та засоби постачання питної води населеним пунктам, де здійснюється централізоване водопостачання.

Станом на сьогодні рівень підготовки до опалювального сезону житлово-комунального господарства з різних напрямків становить від 60 до 75 відсотків, До опалювального сезону підготовлено 85 відсотків закладів загальної середньої освіти та 85,1 відсотків закладів дошкільної освіти, заклади охорони здоров’я готові на 61,3 відсотка, що відповідає доведеним Міністерством розвитку громад та територій України графікам.

Продовжується робота щодо підготовки об’єктів систем теплопостачання закладів обласного підпорядкування до роботи в новому опалювальному сезоні.

Однак у разі пошкоджень чи руйнувань об’єктів інфраструктури нам не вистачить оперативного резерву труб та матеріалів для проведення аварійно-відновлюваних робіт. Необхідно розширити регіональний матеріальний резерв на базі управління з питань цивільного захисту, управління ДСНС в області. Також слід передбачити відсутність не тільки газу, а, можливо, і світла. Тоді виникне необхідність використання тимчасових місць перебування населення, що мають опалення, пункти обігріву, або й забезпечення населення місцями тимчасового проживання у разі припинення теплопостачання багатоквартирних будинків.

«Сподіваємось, що в області буде забезпечено стале проходження осінньо-зимового періоду. Однак ми повинні бути готовими до будь-якої ситуації, – підкреслила Світлана Онищук. –  Необхідно пропрацювати питання придбання пересувних котелень, електрогенераторів, мобільних установок із очистки води та іншого необхідного обладнання для ліквідації можливих значних аварій».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux