Світлана Онищук провела онлайн-нараду, під час якої обговорили питання життєдіяльності Прикарпаття при підготовці до зими

Питання розміщення внутрішньо переміщених громадян на Прикарпатті, підготовку до опалювального сезону в осінньо-зимовий період 2022-2023 років проаналізували сьогодні під час онлайн-наради, яку з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами РДА та територіальних громад області провела голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

«Практично кожну громаду відвідала особисто, щоб дізнатися про потреби місцевого населення та внутрішньо переміщених людей, які через бойові дії залишили свої домівки та перебувають сьогодні на Прикарпатті. В області успішно працює Координаційний штаб для тимчасово переміщених осіб, ми створили мобільні бригади, які будуть виїжджати у територіальні громади і вирішувати всі нагальні проблеми, – відзначила Світлана Онищук. – Для ефективної роботи доручаю головам райдержадміністрацій тісно співпрацювати з тергромадами та обласним Координаційним штабом, адже питання забезпечення безпеки та гідних умов проживання наших громадян – першочергові завдання для органів влади».

Очільниця області наголосила на важливості та пріоритетності питання підготовки закладів загальної середньої освіти до навчального року.

Із 1208 закладів освіти 900 пройшли повну перевірку спеціально створеними комісіями. 220 навчальних закладів області повністю готові до початку навчального року Проте, наразі 5400 людей проживають у 68 закладах загальної середньої освіти. До першого вересня їх необхідно перемісти у інші пристосовані приміщення. І над цим органи влади повинні спільно і результативно працювати.

При підготовці до зими установам та організаціям необхідно враховувати реалії військового стану, а для цього звернути увагу на наявність альтернативних видів обігріву житлових приміщень. Актуальними є питання забезпечення твердим паливом, зокрема, житлових господарств, які прихистили ВПО та тих сімей, родичі яких перебувають у лавах ЗСУ та тероборони.

Зазначалося, що надання допомоги на відшкодування за придбання твердого палива передбачено урядовими рішеннями, Також відповідні кошти будуть виділені і з обласного бюджету.

За результатами наради доручено на місцях активізувати роботу з підготовки на довготривалий період житла для переселенців, а також вивчити потреби жителів територіальних громад щодо альтернативних видів палива.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux