Світлана Онищук обговорила з представниками ООН питання гендерної рівності
опубліковано 01 березня 2023 року о 14:59

Сьогодні під керівництвом голови облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації  Світлани Онищук відбулася зустріч із представниками ООН щодо гендерної рівності. Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Людмила Сірко та керівники структурних підрозділів ОДА.

«Наша область з початку повномасштабного вторгнення прийняла 148 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них 92 тисячі – це жінки. Безумовно, ми стараємося та акумулювати всі зусилля для того, щоб забезпечити їм комфорт та умови максимально наближені до домашніх. Щоденна клопітка праця ведеться на всіх напрямках діяльності ОВА. Так, з обласного бюджету було виділено 90 млн грн на облаштування житла для ВПО. Велику роботу проводиться й над забезпеченням наших медичних закладів. На суму 338 млн грн було закуплено 1689 одиниць медичного обладнання, що дає змогу якісніше, швидше та результативніше надавати лікарські послуги та зберігати життя. Питання гендерної рівності та прав жінок ми не залишаємо осторонь. Немає жодної дискримінації чи то у питаннях працевлаштування, чи, до прикладу, відкритті власного бізнесу», - зазначила Світлана Онищук.

Посадовець наголосила, що з метою реалізації в області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.10.2020 № 1544-р, прийнято розпорядження Івано-Франківська обласної державної адміністрації від 29.03.2021 № 99 «Про затвердження заходів щодо виконання в області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року».

Для забезпечення платформи діалогу місцевої влади, молодіжних громадських організацій та молодих жінок з числа внутрішньо переміщених осіб ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки ООН Жінки в Україні 11.06.2022 в м. Івано-Франківську організовано зустріч присвячену плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» за участю представників департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної військової адміністрації, молодіжних громадських організацій та молодих жінок з числа внутрішньо переміщених осіб.

Людмила Сірко додала, що з метою залучення жінок до участі в громадсько-політичних процесах та прийнятті суспільно-важливих рішень громадськими організаціями проводяться тренінги, семінари щодо виховання лідерських якостей у жінок.

Своєю чергою керівниця проєкту Асоціація демократичного розвитку ООН Жінки Ірина Кулик наголосила на готовності та сприянні у розвитку Прикарпатського регіону. Зокрема, вона зазначила, що таких донорських допомог, які зараз отримує Україна,  не отримувала жодна інша країна, а Івано-Франківщина – це область, яка у фокусі щодо розвитку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux