Світлана Онищук взяла участь у роботі урочистої сесії обласної ради

Сьогодні з нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України відбулася урочиста восьма сесія Івано-Франківської обласної ради, у якій взяла участь та виступила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.


Владики та всечесні отці УГКЦ та УПЦ провели молитву за Україну. Учасники урочистого зібрання, а це депутати попередніх скликань, діючі народні депутати України та ті, які проголошували Незалежність, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів, громадськість, хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих за українську незалежність та поклали квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку, Іванові Франку, могил полеглих прикарпатців у російсько-українській війні.


Світлана Онищук від себе особисто, від усіх працівників обласної державної адміністрації привітала присутніх із славним ювілеєм – 30-річчям відновлення Незалежності України та висловила слова подяки всім жителям краю, особливо тим, хто упродовж багатьох років виборював нашу свободу, а також депутатам першого скликання Верховної Ради України, котрі проголосували у серпні 1991 року за Незалежність.

«Сподіваюся на нашу спільну роботу задля соціально-економічного, духовного та культурного розвитку Івано-Франківщини, – наголосила очільниця області. – Для цього важливим є налагодження конструктивної співпраці між органами державної влади та органами місцевого самоврядування. На часі об’єднати наші зусилля задля динамічного розвитку Прикарпаття. Декларуючи новий формат співпраці між органами державної влади та місцевого самоврядування, хочу підкреслити готовність до діалогу, щоб допомогти територіальним громадам стати успішними та фінансово-спроможними. Переконана, що живе спілкування із громадами дасть дієвий результат, сприятиме реалізації ними розвиткових проєктів, наповненню їх бюджетів, наданню якісних послуг жителям».


Світлана Онищук у своєму виступі, зокрема. сказала, що у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у поточному році на Прикарпатті реалізовується 13 проєктів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів соціальної сфери. Це – чотири школи, два дитячі дошкільні заклади, чотири спортивні споруди, три об’єкти у сфері культури. Завершується комплексна модернізація та осучаснення дев’яти приймальних відділень опорних лікарень. Одним із головних завдань влади є проведення вакцинації жителів області від короновірусної інфекції, тому в області розгорнуто 11 центрів масової імунізації та 121 пункт щеплення.


«Робота сьогоднішньої сесії обласної ради традиційно розпочалася із Молитви та виконання Державного Гімну України. Вірю, що Молитва об’єднає не лише депутатський корпус обласної ради, а й усіх нас», – зазначила Світлана Онищук.

Також на сесії видатним краянам і депутатам різних скликань було вручено державні нагороди, ювілейну пам’ятну медаль обласної ради.


Завершилися урочисте зібрання виконанням духовного гімну «Боже, великий, єдиний».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux