Світлана Онищук: В Івано-Франківському національному медичному університеті почав діяти центр масової вакцинації населення

«З сьогоднішнього дня Івано-Франківщина перебуває у «червоній» карантинній зоні. Кількість провакцинованих прикарпатців весь час збільшується. Усі пункти вакцинації працюють у посиленому режимі. Вчора упродовж доби більше 14 тисяч наших прикарпатців вакцинувалися в пунктах щеплення та центрах масової вакцинації. Задля зменшення навантаження на існуючі центри та кабінети, пункт вакцинації працюватиме в Івано-Франківському національному медичному університеті», – зауважила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, яка відвідала цей новостворений центр вакцинації.


Також очільниця області розповіла, що в місті Одеса відбувся конгрес місцевих і регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського, де були обговорені питання захворюваності населення на COVID-19, проведення вакцинальної кампанїї та початку опалювального сезону.

«Зараз спостерігається пік захворюваності на коронавірус в нашій області, а також в Україні та інших країнах. 65 % ліжок закладів охорони здоров’я Івано-Франківщини зайнято хворими на цю небезпечну вірусну хворобу, з них 63% - кисневозалежними пацієнтами. Надважливо зараз надавати допомогу нашим маленьким пацієнтам, оскільки на коронавірус хворіють не тільки дорослі, але й діточки. Усі зусилля органів влади та медиків зосереджені на проведенні вакцинальної кампанії, а також на тому, щоб якісну медичну допомогу отримували усі прикарпатці, які захворіли на COVID-19», – наголосила посадовиця.


Світлана Онищук зауважила, що розірвати ланцюг захворюваності на коранавірус можна, дотримуючись карантинних обмежень та проведенні якісної вакцинації. Важливо, що вакцинування відбувається не тільки в центрах масової вакцинації, але й в пунктах щеплення.

У центрі вакцинації, який працює в Івано-Франківському національному медичному університеті, створені необхідні умови для імунізації населення та є достатня кількість вакцин CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Працюватиме він з 09:00 до 18:00. Щепитися там зможуть усі охочі. Кількість мобільних бригад центру залежатиме від навантаження.


«Зараз надважливо зберегти здоров’я населення краю. Усі зусилля ми спрямовуємо на організацію роботи закладів охорони здоров’я. Користуючись нагодою, хочу подякувати нашим медикам, які сьогодні є на передовій у боротьбі із COVID-19, а також забезпечують проведення вакцинальної кампанії у нашій області», – наголосила посадовиця.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux