Світлана Онищук: Тільки дотримання карантинних заходів та вакцинація дозволять сформувати колективний імунітет та убезпечить наших громадян від захворювання на COVID-19

Івано-Франківщина, як і більшість областей України, перебуває у «червоному» рівні епіднебезпеки. Тому питання захворюваності жителів на коронавірусну хворобу, необхідності проведення вакцинації, як найбільш дієвого способу попередження хвороби, перебуває на постійному контролі влади.

Про це йшлося сьогодні на брифінгу за участю голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук, заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимира Дзьомбака, керівника ДУ «Івано-Франквський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головного санітарного лікаря Руслана Савчука, координатора вакцинальної кампанії в області Миколи Стовбана.

«Ситуація із захворюваністю в області продовжує залишатися напруженою. Тому тільки дотримання карантинних заходів та вакцинація дозволять сформувати колективний імунітет та убезпечить наших громадян від захворювання на COVID-19, – зазначила Світлана Онищук. – Церква, яка є нашим соціальним партнером, долучається до вакцинальної кампанії і відсьогодні отримати щеплення можна в Катедральному Соборі Воскресіння Христового УГКЦ в Івано-Франківську. Влада робить все можливе, щоби поінформувати жителів Прикарпаття про об’єктивну ситуацію із захворюваністю та закликає шляхом вакцинації убезпечити себе та своїх близьких, особливо людей похилого віку, які є в зоні ризику. Для цього ми щоденно проводимо брифінги та розміщуємо інформацію на всіх доступних ресурсах, щоби люди могли вибрати потрібний час та вакцину».

За словами посадовиці, за минулу добу захворіло 819 осіб, госпіталізовано 178, померло 22 людей. У лікувальних закладах області для дітей розгорнуто 191 ліжкомісце, зайнято 56. За минулу добу захворіло 8 дітей.

Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 26 закладів, у яких є можливість додатково розгорнути ще 700 ліжок.

Присутні навели офіційну статистику щодо кількісних показників захворюваності та наголошували на значенні вакцинації. До прикладу – тільки 6,2% людей, які захворіли минулої доби, були вакцинованими, а загалом серед всіх захворілих частка вакцинованих складає 12,3%.

«Зараз спостерігається незначна стабілізація, тому наші громадяни знизили темпи вакцинації. Цього не можна допускати. Напередодні Новорічних та Різдвяних свят закликаю усіх зробити щеплення, щоби сформувалася активна імунна відповідь і не повторився минулорічний пік захворюваності», – наголосив Роман Савчук.

Володимир Дзьомбак, своєю чергою розповів, що кількість вакцинованих дітей уже більше тисячі, двома дозами - 308. І це переважно діти медичних працівників. Він закликав батьків не боятися щепити своїх дітей. Особливе звернення до вагітних, які теж можуть безпечно вакцинуватися.

Оскільки повний курс вакцинації пройшли тільки 20,9% жителів Прикарпаття, тому всі присутні закликали наших громадян не зволікати і вакцинуватися.

Світлана Онищук також розповіла про ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо виплат вакцинованим. Така програма допоможе підтримати малий і середній бізнес, а громадянам через «Дію» отримати необхідну послугу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux