Світлана Онищук: Спільні зусилля влади і духовенства сприятимуть успішному проведенню вакцинації прикарпатців від COVID-19

Про убезпечення населення області від захворюваності на COVID-19 шляхом вакцинації розповів координатор вакцинальної кампанії в області, т. в. о. генерального директора обласної клінічної інфекційної лікарні Микола Стовбан під час зустрічей, які відбулися у Коломиї та селі Кийданч, із деканами і священниками Коломийської єпархії Української греко-католицької церкви та духовенством Івано-Франківської єпархії Православної церкви України.

Саме за ініціативи голови обласної державної адміністрації Світлани Онишук відбулися ці медично-просвітницькі заходи. Очільниця області наголошує на важливості співпраці влади й духовенства. Надзвичайно важливо провести ефективну інформаційну кампанію щодо вакцинації населення від захворюваності на коронавірус.

«На Івано-Франкіщині вакциновано 30 відсотків населення. Вакцинація безкоштовна та добровільна, яка допомагає боротися людям з вірусною захворюваністю, – наголосив під час зустрічей із священниками Микола Стовбан. – Вакцинація – це єдиний спосіб уберегти себе та своїх рідних від СOVID-19 і його нових штамів. Наше завдання донести до людей цю інформацію за допомогою сімейних лікарів, освітян, священників, засобів масової інформації».


Посадовець розповів про методику лікування хворих на коронавірус, небезпеку спалаху захворюваності новим штамом «Дельта», можливості вакцинації чотирма доступними вакцинами на території області, зокрема, CoronaVac, AstraZeneca, Moderna та Pfizer, наголошуючи, що вони однаково ефективні у боротьбі проти цієї небезпечної хвороби. Йшлося і про консультації з лікарями загальної практики та сімейної медицини щодо проведення вакцинації.

«Медики разом із духовенством, священнослужителями стоять разом на передовій боротьби із захворюваністю населення на коронавірус. Священник вселяє спокій, впевненість, відчуття захищеності у душу людини, лікує її, а лікар оздоровлює тіло людини. Полегшити стан хворого можна за допомогою вакцинації, а душу людини – вилікувати молитвою. Задля збереження життя людини сьогодні ми повинні об’єднати зусилля медиків та священників», – наголосила заступник начальника управління, начальник відділу у справах національностей і релігій управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Тетяна Лапка.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux