Світлана Онищук провела засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

Сьогодні під головуванням голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На розгляд членів комісії було внесено два питання - про виконання обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширення на території Івано-Франківської області гострої респіраторної хвороби COVID-19 відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 (зі змінами) «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та про пожежу на звалищі побутових відходів Тлумацької міської територіальної громади.

«Ситуація із захворюванням на COVID-19 в області є гострою і напруженою, спостерігається подальший ріст заражень серед населення. Близько 70 % ліжок уже заповнені. Пік не спадає, хворіють діти, - наголосила Світлана Онищук. – У нас активно працюють пункти вакцинації. Маємо можливість розгорнути додатково 600 ліжкомісць, також три лікарні є резервними. Сьогодні важливо акумулювати всі зусилля райдержадміністрацій і територіальних громад і разом протистояти цьому виклику - пандемії COVID-19. Тому вакцинація і чітке дотримання протиепідемічних заходів дозволить нам перервати ланцюг захворюваності».

Начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський та в.о. генерального директора Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Руслан Савчук доповіли про оперативну ситуацію щодо стану захворювання серед населення, заповнення ліжок у лікувальних установах області, хід вакцинальної кампанії та заходи, які проводять відповідні служби щодо запобігання поширенню хвороби.

«Прикарпаття є туристично-рекреаційною зоною і багато підприємців будуть і надалі надавати свої послуги. Нам необхідно спрацювати на випередження і донести до громадян розроблені нами рекомендації щодо дотримання суб’єктами господарювання у сфері туризму протиепідемічних заходів у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України № 1236. Тому головам територіальних громад необхідно поширити цю інформацію на місцях. Чітке дотримання карантинних вимог та вакцинація допоможе нам всім разом зупинити ріст захворюваності», - наголосила керівниця області.

Окрему увагу на засіданні звернуто на ліквідацію пожежі на звалищі побутових відходів Тлумацької міської територіальної громади поблизу села Колінці, яка триває з 30 жовтня Для цього задіяно 24 одиниці техніки та 94 представники особового складу головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій і відповідних служб міст Коломия, Городенка, Тисмениця та Тлумач.

«Ситуація дійсно критична, - зазначила Світлана Онищук.- Необхідно скоординувати роботу Дністровському басейновому управлінню водних ресурсів, Службі автомобільних доріг в області, надзвичайникам, санітарним службам аби убезпечити населення від наслідків надзвичайної ситуації та якомога швидше ліквідувати пожежу».

За результатами засідання прийнято відповідні рішення, які вимагають негайного реагування.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux