Світлана Онищук поспілкувалася із керівництвом Конгресу українців Канади провінції Альберта

Про допомогу внутрішньо переміщеним особам, захисникам, котрі боронять нашу державу від окупантів, роботу обласної державної адміністрації у час війни, співпрацю з міжнародними організаціями йшлося під час онлайн-зустрічі голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук із головою Провінційної Ради Альберта Конгресу українців Канади Орисею Бойчук та її колегами.

"24 лютого перед нами постала нова реальність - війна, яку розпочала країна агресор, - розповіла керівниця області. - Вона змінила життя кожного, поставила перед нами нові виклики. З перших днів бойових дій ми всі об'єдналися з однією метою - захистити свою рідну землю від російських окупантів і надати підтримку тим людям, котрі опинилися у скруті".

Світлана Онищук зазначила, що на сьогодні область надала прихисток для понад 140 тисяч людей. Для допомоги їм при обласній державній адміністрації було організовано роботу Координаційного штабу з питань внутрішньо переміщених осіб. Люди, котрі прибувають на Прикарпаття, звертаються до штабу та мають змогу отримати житло, продукти харчування, засоби гігієни.



Йшлося про підтримку соціально незахищених категорій населення, зокрема й організацію відпочинку для дітей переселенців, їх реабілітацію тощо. Також мовилося і про можливість реабілітації діток за межами України.

Світлана Онищук розповіла про роботу щодо реконструкції приміщень для довготривалого проживання людей тощо.

"Сьогодні ми працюємо над залученням міжнародних організацій до відновлення та реконструкції приміщень, в яких можна буде поселити людей із зони проведення бойових дій, - розповіла очільниця області. - Ми розуміємо, що багатьом із них нема куди повертатися, бо війна забрала у них домівки, роботу, близьких та рідних людей".


Своєю чергою керівниця Ради розповіла про допомогу, яку надає Уряд Канади для України та українців, котрі прибувають до їхньої країни. Також запропонувала й надалі підтримувати наш народ у боротьбі за незалежність та демократію.

На завершення зустрічі Світлана Онищук подякувала керівництву Конгресу за допомогу і підтримку та висловловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux