Світлана Онищук: Наші громадяни мають усвідомити, що вакцинація – це можливість
опубліковано 30 вересня 2021 року о 11:10

«Сьогодні в області є повний доступ до вакцин проти Covid-19 – є навіть вибір, якою вакциною робити щеплення. Британська, американська, китайська розробки – усі доступні. Вони однаково затверджені Всесвітньою організацією охорони здоров'я та визнаються в цивілізованому світі. – Про це йдеться на сторінці голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук у соціальній мережі «Фейсбук». – Щеплення гарантує майже у ста відсотків випадків, що тяжкого перебігу захворювання не буде. Адже зараз майже 98 відсотків людей в реанімаціях – це невакциновані. Наші громадяни мають усвідомити, що вакцинація – це можливість. Ми даємо людям додаткову можливість жити звичайним життям в надзвичайних обставинах пандемії, яка продовжується. Вакцинація захищає не просто саму людину, але її близьких. Коронавірус може легко призвести до тяжкої форми захворювання, тому чим більш людина захищена – тим менше проблем і клопоту буде у її близьких в разі хвороби.

Щодо організації освітнього процесу в області, то слід зазначити, що соціальний розвиток дитини має відбуватися в колективі. Якщо дитина втрачає час і недоотримує цей досвід, то це не можна вважати позитивним. Тому чим більше дорослі зроблять для захисту себе та близьких від ковіду шляхом вакцинації, тим більше позитиву буде для дітей, коли вони зможуть відвідувати школи навіть в умовах посиленого карантину.

Водночас, сьогодні ми є свідками того, що у ЗМІ повідомляють про підробку сертифікатів про щеплення. Хочу наголосити: з будь-якими підробками держава буде боротися дуже жорстко. Тому що це ставить під загрозу не тільки тих людей, які отримали підробку, але і державу в цілому. Щоб українські документи і зокрема сертифікати про щеплення визнавали у світі, потрібно, щоб вони були справжніми. Ми не маємо права поставити під загрозу довіру до України як до держави через те, що хтось десь намагається обманути з сертифікатом про щеплення. Кожен лікар, який робить таку підробку, має розуміти, що це кримінальна відповідальність за підробку документів. Кожна людина, яка купує підробку, також має розуміти наслідки своїх дій – це про загрозу сприйняттю нашої держави в Європі».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux