Світлана Онищук: Ми об’єднаємо всі зусилля задля захисту вагітних жінок в умовах розповсюдження COVID-19

«Сьогодні в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі відкрита лапароскопічна операційна, яка обладнана сучасною  медичною технікою, то ж наші лікарі матимуть максимальні можливості, щоб надавати весь спектр ефективних медичних послуг. Це, насамперед, стосується вагітних, які потребують особливого захисту», – про це зазначила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук на брифінгу щодо захворюваності населення на  COVID-19, який відбувся у цьому медичному закладі, у п’ятницю, 10 грудня.

На створення  та обладнання лапароскопічної операційної було виділено 18 млн 200 тис. грн з державного та 9 млн 200 грн з обласного бюджетів.

Також очільниця області розповіла: «Кількість хворих на COVID-19 зменшується, однак заходи з профілактики цієї небезпечної  хвороби не повинні слабшати. За останню добу захворіло 328 прикарпатців. У заклади охорони здоров’я госпіталізовано 100 людей. На жаль,  маємо досить високий показник летальності. Упродовж останньої доби померли 10 осіб. Коронавірусну хворобу зареєстровано у 6038 діточок та 3494 медичних працівників».

Світлана Онищук  зауважила, що 26 лікувальних закладів, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, забезпечені киснем, зокрема, 91,3% стаціонарних ліжок. У медзакладах на  лікуванні перебуває 1391 пацієнт, із них 102 – у відділеннях реанімації, 32 – підключені до апаратів ШВЛ, 26% – кисневозалежні. Задля лікування дітей від COVID-19 розгорнуто 196 ліжок, 52 дітей отримують меддопомогу від коронавірусу у стаціонарах, за останню добу госпіталізовано 4».


«Ми працюємо у напрямку проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо вакцинації. Активніше вакцинуються жителі міста, ніж сільське населення. Задля цього створені мобільні групи, які працюють у територіальних громадах. До слова, на Прикарпатті діють 33 мобільні бригади, 121 пункт щеплення та дев’ять  центрів масової вакцинації. Від початку медзаклади отримали 804 тис 650 доз вакцин. Закликаю усіх вакцинуватися та не зволікати», – зазначила  Світлана Онищук. – То ж ми  об’єднаємо усі  зусилля задля захисту вагітних жінок в умовах розповсюдження COVID-19  й надалі спрямовуватимемо кошти із державного та місцевих бюджетів на модернізацію медичних закладів».

Додамо, що в обласному перинатальному центрі, де розгорнуті ковід-ліжка для вагітних, перебувають 45 жінок, з них 30 - із позитивним ПЛР-тестом. На жаль від початку року в області від коронавірусу померли чотири породіллі.

«Вагітні жінки  частіше можуть хворіти, і, як не прикро, летальність  може збільшитися до 70 відсотків. Зазначу, що вакцинація на будь-якому терміні вагітності не несе ніякого негативного наслідку. Тому закликаю вагітних вакцинуватися, це допоможе їм уникнути цього захворювання», –  наголосив заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux