Світлана Онищук: Ми докладаємо всіх зусиль, щоби максимально облаштувати та відремонтувати наші дороги

Готуватися до зимового періоду зараз, не чекаючи стихії, погодні умови дозволяють. На цьому наголосила сьогодні голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук під час розгляду на оперативній нараді питання стану, експлуатаційного утримання та обслуговування доріг загального користування державного та місцевого значення в зимовий період 2021-2022 років.

«Нам вдалося спільно з народними депутатами перевести 250 кілометрів доріг в дороги державного значення, які будуть ремонтуватися у наступному році, – відзначила Світлана Онищук. – Тому ми докладаємо всіх зусиль, щоби максимально облаштувати та відремонтувати їх. А будуть дороги – будуть приїжджати туристи і буде розвиватися економіка нашого краю».

Начальник Служби автомобільних доріг в області Василь Буджак та в.о. директора ДП «Дороги Прикарпаття» Роман Сілецький розповіли про підготовку до злагодженої роботи дорожнього господарства в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

На цей час до зимового утримання автомобільних доріг загального користування державного значення задіяні дві підрядні організації. ТзОВ «ПБС» виконує експлуатаційне утримання 830 км автомобільних доріг міжнародного, національного та регіонального значення, а ТзОВ «БМ БУД» виконує експлуатаційне утримання 186 кілометрів автомобільних доріг територіального значення. ДП «Дороги Прикарпаття» також співпрацює з місцевими підприємствами, особливо у гірських районах, де вже випав перший сніг.

Станом на 22 листопада підрядними організаціями для боротьби із зимовою слизькістю накопичено 7,9 тисяч тонн фрикційних матеріалів та 6,73 тисячі тонн технічної солі що складає відповідно 83,2 % та 74 % від потреби. Підготовлено 97 одиниць техніки, яка буде задіяна в осінньо-зимовий період.

Керівник області доручила ДП «Дороги Прикарпаття» налагодити тісну співпрацю з підрядниками та територіальними громадами і оперативно вирішувати всі проблемні питання.

Також досягнуто домовленості між САД та окремими громадами щодо впорядкування придорожніх насаджень вдовж доріг державного значення та вирубування порослі.

В ході конструктивного діалогу між керівниками громад та дорожниками на нараді оперативно вирішено ряд проблемних питань щодо освітлення окремих ділянок доріг, встановлення дорожніх знаків, ліквідації ямковості та асфальтування мостів тощо.

«На особливий контроль беремо гірські території. Керівники РДА долучайтеся до проведення необхідних заходів. Співпраця з громадами та відповідними службами дозволить уникнути непередбачуваних ситуацій та швидко реагувати», – зазначила очільниця Прикарпаття.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux