Світлана Онищук: Маємо для всіх бажаючих забезпечити відповідні умови для вакцинації

Стан проведення вакцинальної кампанії та епідеміологічну ситуацію в області, а також необхідність закупівлі обладнання для лікарень, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19, проаналізували сьогодні на нараді у голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, головами райдержадміністрацій, районних рад, міськими, селищними, сільськими головами.

За інформацією профільних структур, за останню добу в області захворіли 322 особи, з них 15 дітей. Госпіталізовано 82 хворих, померло 15. Загалом від ускладнень хвороби померло 2568 хворих,з них 244- упродовж жовтня, а у листопаді уже 127 осіб.

На Прикарпатті медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 25 закладів, у яких розгорнуто 2773 ліжка, з них доступом до кисню забезпечено 96,2%.

Відсоток зайнятих хворими ліжок зріс до 76,2%. Станом на 9 листопада на стаціонарному лікуванні перебувають 2135 пацієнтів, з них 140 – у відділеннях реанімації, а 38 – підключені до апаратів ШВЛ і 75% цих хворих є кисневозалежними.

Уже у двох лікарнях – КНП «Калуська міська лікарня» і «Коломийська інфекційна лікарня» – завантаження ліжок складає 100%.

Вакцинальну кампанію в області забезпечують 33 мобільні бригади, 121 пункт щеплення та 9 центрів масової вакцинації.

За останню добу проведено 6721 щеплення. Загалом першою дозою провакциновано 29,7% населення області, повний курс двома дозами отримали 17,9%. Вакцини CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca в області є у достатній кількості. Нещодавно в область надійшло додатково 23 тисячі доз AstraZeneca та 35 тисяч Pfizer.


Цього тижня лікувальні заклади отримують кисень від підприємств області – «Карпатнафтохім» та Надвірнянського НПЗ.

Щодо закупівлі обладнання для лікарень, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19, то як зазначив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко, в більшості заклади повністю відповідають встановленим вимогам у частині необхідного медичного обладнання.

Звертаючись до керівників громад, Світлана Онищук наголосила, що забезпечення роботи пунктів щеплення упродовж усього тижня та мобільних вакцинальних груп – це спільна робота, яка дозволить захистити наших громадян.

«Звертаюся до голів територіальних громад. Прошу забезпечити безперебійну роботу пунктів щеплення у ваших громадах. Ми маємо для всіх бажаючих забезпечити відповідні умови для вакцинації. Профільному департаменту доручаю забезпечити необхідну кількість вакцин», – зазначила Світлана Онищук.

Керівниця також доручила через ЗМІ поширити оперативну інформацію про поступлення вакцини Moderna, яка найближчими днями має надійти в область у кількості 90 тисяч доз.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux