Представник Мінцифри Мстислав Банік відвідав пункт Команди підтримки Дії у Івано-Франківську

Із 30 жовтня у приміщенні Івано-Франківського національного медичного університету працює центр масової вакцинації населення проти COVID-19. За цей час тут вже вдалося провакцинувати понад 20 тисяч прикарпатців. Окрім того, за підтримки обласної державної адміністрації та за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України у центрі організовано роботу пункту Команди підтримки Дії, який допомагає жителям краю отримувати СOVID-сертифікатів у застосунку «Дія».


Про це сьогодні йшлося під час брифінгу для представників засобів масової інформації, який відбувся у медичному виші за участю заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка і керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік, котрий у рамках робочої поїздки завітав на Прикарпаття.

Зазначалося, що від сьогодні Івано-Франківська області перейшла до «жовтої» зони протиепідемічної небезпеки. Однак, незважаючи на це, й надалі забороняється  відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більш як 50% учнів та співробітників; робота закладів освіти, в яких вакциновано менше 100% персоналу; проведення масових заходів; робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури; закладів громадського харчування (окрім роботи на винос та доставки); спортзалів, басейнів; діяльність закладів із розміщення (крім готелів, санаторних і соціальних закладів); міжобласні та міжнародні перевезення.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Дзьомбака, ситуація з поширення COVID-19 залишається складною. Лише за минулу добу в області на коронавірус захворіли 84 особи. Проте до медзакладів госпіталізовано 62 прикарпатців,  також 8 людей померли. Єдиним способом побороти недугу залишається вакцинації.

Додамо, що на сьогодні повністю імунізованими проти ковіду є 23,3 % прикарпатців. Загалом проведено 705807 щеплень.

Своєю чергою Мстислав Банік розповів про роботу пунктів Команди підтримки Дії, які створені у центрах масової вакцинації. Зазначимо, що наразі на Прикарпатті діють два таких пункти, працівники яких допомагають людям згенерувати СOVID-сертифікат, встановии застосунок «Дія» тощо.

«На даний час в Україні вже створено 900 пунктів Команди підтримки Дії, - повідомив Мстислав Банік. -  Завдяки їх роботі сотні людей змогли отримати консультації щодо шляхів отримання COVID-сертифікатів, визначити помилку генерування сертифіката, а також отримати КЕП для входу на портал «Дія» тощо».

Представник міністерства також розповів про умови отримання коштів за вакцинації, зокрема тисячу гривень, через застосунок «Дія», а також відвідав пункт Команди підтримки Дії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux