Питання імунізації жителів Прикарпаття обговорили під час брифінгу в облдержадміністрації

Сьогодні в обласній державній адміністрації на традиційному щоденному брифінгу заступник голови облдержадміністрації Людмила Сірко акцентувала увагу прикарпатців на змінах у карантинних обмеженнях, які вступають в дію з шостого та дев’ятого грудня цього року та визначені постановою КМУ від 24 листопада № 1240 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677» та наказом МОЗ України від 01.11.2021 № 2393 «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням».

Ці документи передбачають введення нових обмежувальних заходів, зокрема, у червоній зоні епіднебезпеки, в організації роботи закладів освіти, громадського харчування, непродовольчих ринків, спортзалів, проведення розважально-культурних заходів у разі відсутності у працівників закладів та установ, а також відвідувачів повного курсу вакцинації.

«Станом на 6 грудня в нашій області повний курс вакцинації пройшли тільки 23 % громадян. Ми відстаємо від інших областей України. Тому закликаю наших жителів пройти повний курс вакцинації, що убезпечить від важкого перебігу хвороби та дозволить сформувати колективний імунітет», - наголосила Людмила Сірко.


Також на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, заступник генерального директора ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» Тетяна Джус, регіональний координатор з питань вакцинації Микола Стовбан поінформували про епідеміологічну ситуацію в регіоні, оперативні статистичні дані щодо захворюваності жителів області.


За словами фахівців, рівень захворюваності та госпіталізації серед населення за останній тиждень дещо знизився. Проте, перебіг хвороби є важким. На лікуванні у медзакладах області перебуває 1459 осіб, з них 112 - у реанімації, а 41- на апараті ШВЛ. За минулу добу захворіло троє, а загалом у лікарнях перебуває 52 дітей.

Як зазначалося на брифінгу, першу дозу вакцини отримали 28,6% наших краян і це вкрай незадовільний показник. Тому медики вкотре закликали жителів області вакцинуватися, адже імунізація - це головний профілактичний засіб проти поширення та запобігання гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux