ОВА спільно із міжнародними благодійниками віршує проблемні питання внутрішньо переміщених людей

Під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася координаційна нарада із міжнародними донорами щодо вирішення проблемних питань внутрішньо переміщених людей, які проживають на Прикарпатті.

Розпочинаючи зустріч, Людмила Сірко подякувала усім міжнародним партнерам за допомогу, яку вони надають українцям, починаючи з перших днів агресії росії проти України.

Посадовиця розповіла, що за останні тижні на Івано-Франківщину прибули особи з інвалідністю, геріатричні, паліативні хворі з числа ВПО, діти-сироти із окупованих територій нашої країни: «Враховуючи ту ситуацію, яка є в нашій країні, на Прикарпаття прибуватимуть нові евакуаційні потяги із внутрішньо переміщеними людьми. За останні тижні на Івано-Франківщину прибули 126 осіб похилого віку. Це є хворі, котрі зараз перебувають у медичних закладах Прикарпаття. Тому зараз є потреба у засобах гігієни та медикаментах».

Загалом в область прибули майже 148 тисяч внутрішньої переміщених людей. У 109 колективних центрах та шелтерах проживають 3630 внутрішньо переміщених осіб. Обласною військовою адміністрацією налагоджена співпраця міжнародних, громадських організацій та органів місцевого самоврядування задля надання найнеобхіднішої допомоги ВПО та обладнання для них необхідних житлових прихистків.

«Ми готуємо до здачі в експлуатацію нові об’єкти для проживання переселенців. Тільки в єдності ми зможемо завершити розпочаті ремонтні роботи. Ми скоординовуємо зусилля усіх міжнародних донорів задля завершення розпочатих ремонтних робіт житлових приміщень, де проживатимуть переселенці. Важливо також обладнати їх генераторами, обігрівачами, побутовою технікою, меблями та бойлерами», - зауважила Людмила Сірко.

Окремо відбулася робоча зустріч із представником благодійної організації «IOCC» США Дмитром Максименко. Говорили про проведення поточних та капітальних ремонтів закладів, де проживатимуть переселенці.

Представник благодійної організації «IOCC» висловив готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною задля надання гуманітарної допомоги ВПО. Завдяки цій зустрічі планується вивчення їхніх потреб для надання допомоги саме в Івано-Франківському регіоні.

«Співпрацюючи із міжнародними донорами, громадськими організаціями, волонтерами, органами місцевого самоврядування, ми робимо усе, щоби Прикарпаття стало гостинним прихистком для переселенців, вирішуємо їх проблемні питання, забезпечуємо усім необхідним», - наголосила Людмила Сірко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux