Оформлення біометричних паспортів та ID-карткок стало доступним у ЦНАПі м.Івано-Франківська

 2 квітня, Івано-Франківською обласною державною (військовою) адміністрацією у партнерстві з Програмою розвитку ООН в Україні в межах проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії передано обладнання ДМС-станція для виготовлення біометричних паспортів та паспортів громадянина України нового зразка - ID-карткок у центр надання адміністративних послуг міста Івано-Франківська.

Заступник голови Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації CDTO Богдан Футерко, підкреслив, що станція Державної міграційної служби знаходиться на першому поверсі у ЦНАПі, щоб забезпечити зручність та доступність для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Посадовець висловив вдячність Івано-Франківському ЦНАПу за високий рівень обслуговування та якісний сервіс.

Богдан Питель - директор департаменту адміністративних послуг м.Івано-Франківська висловив подяку за сприяння в наданні обладнання та обопільну співпрацю з управлінням цифрового розвитку цифрових трансформацій і цифровізації Івано-Франківської ОДА, начальнику Ігору Фіняку та Програмі розвитку ООН в Україні в обличчі регіональної координаторки Лесі Попелюх.

Як зазначає начальниця відділу розвитку електронних та адміністративних послуг управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОДА Оксана Данилюк, отримання цієї паспортної станції стало можливим завдяки спільним зусиллям обласної влади, керівництва ЦНАПу та Програми ПРООН в Україні.

Також зауважимо, що Івано-Франківський ЦНАП відповідає вимогам безбар’єрності та зручно розташований в центрі міста. Ним здійснюється надання понад 412 адміністративних та дозвільно-погоджувальних послуг, що робить його ключовим центром обслуговування громадян. На кожну послугу згідно вимог Закону України «Про адміністративні послуги» розроблено інформаційні і технологічні картки. Поряд з цим також надаються супутні послуги працюють poss-термінали, платіжні термінали самообслуговування та банкомат.

При зверненні до Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська та його територіальних підрозділів працює система електронної черги, талон на обслуговування суб'єкти звернення можуть отримати у приміщенні ЦНАП чи його територіальних підрозділах у терміналах самообслуговування.

Довідково.

Важливо поінформувати, що з 1 квітня 2024 року збільшилася вартість адміністративного збору за надання адміністративних послуг у сфері міграції, у зв’язку з внесенням змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 2 листопада 2016 року №770 «Деякі питання надання адміністративних послуг у сфері міграції», наказ Державної міграційної служби України від 27.03.2024 № 84.

Відповідно встановлено нові суми вартості адміністративного збору за виготовлення паспортних документів:

  • оформлення (у тому числі замість втраченого або вкраденого) та обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон:
  •  терміновий – 1 598 гривень (було 1496 гривень).
  •  звичайний – 958 гривень (було 856 гривні).

Оплатити за вартість послуг можна банківською картою (смартфоном чи смарт-годинником) за технологією PayPass, у терміналах самообслуговування чи у касах банку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux