На Прикарпатті продовжують надавати підтримку внутрішньо переміщеним людям щодо працевлаштування та професійного навчання, - Людмила Сірко

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулася онлайн-нарада з керівниками профільних структурних підрозділів ОВА, обласного центру зайнятості, районних філій, територіальних громад та представниками міжнародних неурядових організацій. У ході наради обговорювали питання працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених людей.

Розпочинаючи нараду, Людмила Сірко зауважила, що працевлаштування є одним із найважливіших напрямків підтримки ВПО та подякувала від імені голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук представникам міжнародних організацій за необхідну допомогу переселенцям.

«В умовах воєнного стану проблема працевлаштування є досить болючою для багатьох українців. Особливо для тих, які змушені були шукати прихисток в інших регіонах. Облаштовуючись на новому місці, не всі вимушені переселенці можуть знайти роботу за своєю спеціальністю. Тому виникає потреба в освоєнні нової професії. Важливим є реалізація міжнародними донорами та громадськими організаціями грантових проєктів підтримки малого та середнього релокованого бізнесу, проведення необхідних курсів щодо підвищення кваліфікації або перенавчання ВПО та надання необхідної допомоги щодо їх працевлаштування», - розповіла Людмила Сірко.

Фахівці обласного центру зайнятості розповіли про урядові гранти на власну справу в межах проєктів єРобота, «Доступні кредити 5-7-9%», проведення курсів щодо здобуття іншої спеціальності переселенцями. Зауваживши, що від початку війни статус безробітного в обласній службі зайнятості отримали 2450 людей з числа ВПО. Рівень працевлаштування ВПО в області складає 20,3%, для 143 переселенців було організовано професійне навчання, 16 - були залучені до виконання суспільно корисних робіт та 18 - отримали мікрогрант на створення або розвиток власної справи.

Представники УВКБ ООН, МОМ, обласної організації «Товариство Червоний Хрест України», Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ», Данської ради у справах біженців розповіли про грантову підтримку українського малого та середнього релокованого бізнесу, працевлаштування внутрішньо переміщених людей, впровадження проєктів щодо навчання соціальних і медичних працівників та заходи щодо протидії торгівлі людьми.

«Постійна роз’яснювальна робота задля підтримки переселенців, ознайомлення з умовами реєстрації у службі зайнятості, наявними актуальними вакансіями, пропозиціями роботи, підтримки малого та середнього релокованого бізнесу надзвичайно необхідна сьогодні. Ми продовжуємо працювати разом із органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, міжнародними та громадськими організаціями, щоби надати можливості переселенцям адаптуватися на новому місці», - підкреслила Людмила Сірко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux