Людмила Сірко: Вакцинація рятує життя прикарпатців

Про захворюваність прикарпатців на  COVID-19, хід вакцинальної кампанії та стан надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу йшлося під час пресбрифінгу, який відбувся під керівництвом заступниці голови  обласної державної адміністрації Людмили Сірко, директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка та заступниці генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» з питань дослідження біологічних факторів Тетяни Джус.


Людмила Сірко зауважила, що за останню добу захворіло  536 осіб, з них 87 дітей. Станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні перебувають 1462 пацієнти, з них 115 - у відділеннях реанімації,  31 - підключений до апаратів ШВЛ, 23% хворих є кисневозалежними. Для госпіталізації дітей з COVID-19 розгорнуто 314 ліжок, з них 119 ліжок або 37,9% зайнято пацієнтами. За останню добу госпіталізовано 21 дитину.

«Задля покращення лікування хворих на коронавірус на Прикарпаття надійшла партія ліків для лікування COVID-19 прямої дії «Молнупіравір», а це 580 упаковок (в одній упаковці по 40 таблеток).  Препарати  розподілені у 42 лікувальних закладах Івано-Франківщини, які надають первинну медичну допомогу, -  розповіла посадовиця. - Ці лікувальні засоби убезпечують хворого від  середнього та важкого перебігу коронавірусної хвороби. Їх можуть приймати пацієнти від 18 років, які захворіли на коронавірус. Лікування цим препаратом, який є безкоштовним, здійснюється до п’яти днів».


Наголошувалося, що вакцинація рятує життя прикарпатців. Отримавши щеплення від СOVID-19, можна уникнути цієї недуги, важких ускладнень від неї або перехворіти цією хворобою з легким її перебігом. Саме вакцинація підсилює імунітет людини.

Додамо, що за останню добу проведено 1692 щеплення від COVID-19. Станом на сьогодні в області щеплено 874 296 осіб, в тому числі  першою дозою – 449 245, другою  – 416 949, бустерною –  7902 та додатковою – 200. Загалом, першою дозою провакциновано 33,2% населення області, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали  30,8 %. Важливо, що на Прикарпатті працює 121 пункт щеплення, тридцять три мобільні бригади та дев’ять  центрів вакцинації населення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux