Людмила Сірко: Задля комплексної допомоги переміщеним людям працюємо над планом гуманітарного реагування на 2023 рік

Сьогодні, 21 березня, в облдержадміністрації відбулася уже традиційна координаційна зустріч із представниками міжнародних гуманітарних організацій та донорів, яка має на меті організувати всебічну підтримку внутрішньо переміщеним людям на Прикарпатті. Учать у зустрічі взяли заступники голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та Вадим Созоник.

Як відзначила Людмила Сірко, співпраця органів влади області з міжнародними донорами у минулому році була доволі результативною. Йдеться не тільки про забезпечення внутрішньо переміщених осіб продуктами, побутовою технікою чи засобами гігієни. Результати клопіткої роботи впродовж року війни – це облаштовані для комфортного проживання приміщення, надана психоемоційна підтримка ВПО, організація дозвілля, проведення тренінгів і майстер-класів, допомога переміщеним людям похилого віку, забезпечення медичним устаткуванням і медикаментами профільних закладів, закуплені генератори для установ соціальної сфери та шелтерів, впровадження програм із фінансування оренди житла переселенцями та багато іншого.

Посадовиця від імені голови обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук подякувала представникам гуманітарних місій, а також регіональному Управлінню ООН з координації гуманітарних справ (OCHA Ukraine) за гуртування міжнародних організацій задля допомоги людям.

Людмила Сірко також окреслила завдання уже налагодженої взаємодії з міжнародними донорами.

«Ми повинні визначити, як спільно працюватимемо у цьому році. Маємо знати: яку допомогу можуть запропонувати ті чи інші організації, над якими програмами і грантами вони працюють. Щоб відтак разом сформувати план із гуманітарного реагування на 2023 рік», – зазначила заступниця голови ОДА.

Свої програми допомоги у 2023 році, які включають надання послуг, проведення ремонтних робіт, забезпечення грошовою допомогою, організацію дозвілля, літнє оздоровлення тощо, за словами Людмили Сірко, уже запропонували 5 міжнародних організацій. Окрім того, під час робочих зустрічей конкретні кроки співпраці представили ще три організації.

Для інших гуманітарних партнерів нинішня координаційна зустріч стала можливістю визначити, над якими напрямками вони працюватимуть, оскільки керівництво облдержадміністрації ознайомило їх з чітким переліком потреб і проблемних питань внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають на території області.

Додамо, що станом на 21 березня 2023 року в Івано-Франківській області офіційно зареєстровані як внутрішньо переміщені 134 174 особи

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux