Людмила Сірко взяла участь в онлайн-нараді з питань працевлаштування переселенців

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь в онлайн-нараді з питань працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених людей. Захід відбувся під головуванням Віце-прем'єр-міністра України - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Участь у нараді також взяли керівники і фахівці обласного центру зайнятості, районних філій та управління праці.  

Основне питання, яке було розглянуто – це організація працевлаштування внутрішньо переміщених людей.  Наголошувалося, що працевлаштування є одним із ключових напрямів нещодавно прийнятої Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

Йшлося про надання грантів на власну справу в межах урядових проєктів єРобота, «Доступні кредити 5-7-9%», проведення перенавчання переселенців, перспективність ваучерів на освіту, які можуть отримати ВПО працездатного віку, що дозволить їм швидше адаптуватися у нових територіальних громадах та залучення міжнародних донорів до програм із працевлаштування.

Після завершення онлайн-наради Людмила Сірко обговорила із працівниками обласних та районних служб зайнятості ситуацію щодо працевлаштування ВПО на Прикарпатті.

Зауважувалося, що від початку війни статус безробітного в обласній службі зайнятості отримали 2450 людей з числа ВПО. Всього за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 780 осіб саме з цієї категорії. Рівень працевлаштування ВПО в області складає 20,3%, при середньому показнику по Україні 14,9%. За цим показником наша область займає друге місце по Україні. 143 переселенця проходили професійне навчання, 16 осіб були залучені до виконання суспільно корисних робіт та 18 - отримали мікрогрант на створення, або розвиток власної справи.

«Ми зосереджуємо наші зусилля задля реалізації проєктів, завдяки яким внутрішньо переміщені люди мають можливості пройти необхідну перепідготовку, підвищити кваліфікацію, здобути нову спеціальність та продовжувати працювати. Ми зробимо усе, щоби допомогти переселенцям адаптуватися на новому місці та почуватися більш упевнено», - наголосила Людмила Сірко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux