Людмила Сірко взяла участь в онлайн-нараді щодо запобігання та протидії домашньому насильству

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь в онлайн-нараді, яка відбулася під керівництвом заступниці міністра соціальної політики України Уляни Токаревої. Цей захід відбувся за участі фахівців департаменту Івано-Франківської соціальної політики ОДА.

Під час зустрічі йшлося про запобігання, протидію домашньому насильству, відповідні субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Людмила Сірко зауважила, що на Прикарпатті триває робота, спрямована на запобігання випадків домашнього насильства: «Наш регіон став надійним прихистком майже для 150-ти тисяч внутрішньо переміщених людей. Обласна військова адміністрація налагодила тісну співпрацю із міжнародними благодійниками, громадськими організаціями, які допомагають приймати переселенців. Дякуючи цим організаціям, в області ефективно проводяться роботи щодо профілактики домашнього насильства в сім’ях та створюються необхідні притулки. До прикладу, завдяки громадській організації «Елеос Україна» на Івано-Франківщині було створено два таких реабілітаційних центри, які розраховані на 30 ліжко-місць».

Посадовиця розповіла про створення Івано-Франківського притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства, та денний Калуський центр. Також у селищі Верховина працює центр соціально-психологічної допомоги сім’ям з дітьми, які опинилися у складних у життєвих обставинах.

Під час наради обговорювали питання роботи мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, а також додаткове забезпечення їх необхідним транспортом. Зауважувалося, що на Прикарпатті функціонують сім таких мобільних бригад, зокрема, в Івано-Франківській, Калуській, Рогатинській, Богородчинській, Рожнятівській та Перегінській територіальних громадах.

Йшлося й про надання необхідних послуг спеціалізованими службами, проведення відповідних навчальних тренінгів , семінарів для соціальних працівників та психологів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux