Людмила Сірко провела нараду із керівниками профільних структурних підрозділів обласної військової адміністрації, обласних управлінь та служб

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко  провела нараду з керівниками профільних структурних підрозділів ОВА, обласних управлінь та служб.

Посадовиця повідомила, що постановою Кабінету міністрів України від 18 квітня 2023 р. № 330 утворено Координаційний штаб з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, який спрямований на посилення взаємодії органів виконавчої влади у питаннях інтеграції внутрішньо переміщених осіб за новим місцем проживання. При обласній військовій адміністрації має бути оновлений склад консультативно-координаційного центру з підтримки ВПО. Людмила Сірко наголошувала на покращенні умов проживання переселенців, забезпечення надання їм найнеобхіднішої соціальної, гуманітарної допомоги та продовженні ефективної співпраці із міжнародними організаціями щодо цього напрямку роботи.

Йшлося й про організацію проведення одного з етапів медичної реформи, зокрема, порядку функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів, механізм визначення кластерних та інших видів закладів охорони здоров’я, що входять до спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

Зауважувалося, що госпітальні округи з поділом на госпітальні кластери мають функціонувати з метою забезпечення територіальної доступності до якісної медичної та реабілітаційної допомоги населенню. Обговорювали питання організації роботи закладів, які здійснюють надання реабілітаційних послуг для осіб з інвалідністю, військовослужбовцям Збройних сил України, дітям, виплату соціальних пільг, призначення житлових субсидій, плануванні виїзних заходів та робочих зустрічей.

Мовилося й про роботу соціальних працівників у територіальних громадах, проведення семінарів із прийомними сім’ями, підготовку фахівців із соціальної роботи, соціально-психологічну підтримку військовослужбовців та родин загиблих під час війни забезпечення прикарпатців.

Розглянули організаційно-правові умови соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема й дітей ВПО з числа цих категорій, надання їм необхідної соціальної, психологічної, юридичної допомог та питання діяльності служб у справах дітей у територіальних громадах.

Завершуючи нараду, Людмила Сірко надала відповідні доручення керівникам профільних структурних підрозділів ОДА, а також територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади на поточний тиждень щодо вирішення проблемних питань, які обговорювалися.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux