Людмила Сірко: Якщо на початку війни нашим завданням було забезпечити людей проживанням, то сьогодні ми працюємо вже над створення комфортних умов для переселенців

За підтримки благодійної організації «Благодійний Фонд МУВ ЮКРЕЙН», у співпраці з місцевою владою та низкою міжнародних організацій і меценатів у  Калуші відкрили вже другий прихисток для внутрішньо переміщених людей.

Загальна сума фінансового ресурсу, спрямованого на облаштування прихистку, склала понад 7 мільйонів гривень. Зокрема, на проведення ремонтних робіт, до яких долучився благодійник Денні Якобус, виділено 2 мільйони гривень.

Міжнародна організація з міграції придбала будівельні матеріали, побутову техніку, сантехніку, облаштувала очисні споруди та утеплила фасад на понад 3 мільйони гривень. Обігрівачами, наборами посуду прихисток забезпечив благодійний фонд «РОКАДА», постільну білизну, столи для їдальні і крісла надала Міжнародна благодійна гуманітарна організація «Terre des hommes», весь комплект меблів – меблева фабрика «GOYDALKA».

Окрім того, до створення комфортних умов проживання також долучилися громадська організація «Громадський центр «Еталон», «Мери за економічне зростання» та місцеві підприємці. Відтепер 45 людей із соціально незахищених верств населення, котрі прибули із зони проведення активних бойових дій, проживатимуть у комфортних умовах у прихистку «Теремок».

На відкриття соціального об’єкта завітала заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

«Якщо на початку повномасштабного вторгнення росії на Україну нашим першочерговим завданням було забезпечити людей проживанням, то сьогодні ми працюємо вже над створення комфортних умов для переселенців. Адже розуміємо, що вони залишаться на Прикарпатті на довший час, позаяк їм нікуди вже повертатися, – розповіла Людмила Сірко. – На сьогодні в області вже створено 87 шелтерів, у яких проживають понад 5000 людей. До облаштування таких прихистків долучаються міжнародні донори та благодійники, які проводять ремонтні роботи у будівлях та забезпечують усіма необхідними речами, за що ми їм надзвичайно вдячні».

Людмила Сірко також зазначила, що найближчим часом планується відкриття ще 7 прихистків в області, один з яких зможе прийняти 460 людей. Це будуть малозабезпечені родини, котрі втратили житло, а також сім’ї загиблих Героїв.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux