Коли мрія стає реальністю. У Богородчанах запрацювала кондитерська внутрішньо переміщеної особи з Харківщини Марії Міщенко
опубліковано 22 травня 2024 року о 11:00

Завдяки підтримці Карітас Івано-Франківськ та фінансуванню UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні, в рамках проєкту "Захист внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області" внутрішньо переміщені особи розпочали власну справу. Марія Міщенко - одна з них.

Марія Міщенко з невеличкого села Лизогубівка, що на Харківщині. У декреті жінка почала займатись кондитерською справою та пройшла декілька курсів. Зізнається, що спочатку готувала для себе та дитини. Якось зробила знайомим на День народження торт. Їм сподобалось і так почались перші замовлення. Потім Марія готувалась до відкриття кондитерської у Харкові, але війна зруйнувала всі плани.

У жовтні 2022 року їй довелось разом з маленькою дитиною покинути рідне село, адже розпочалась деокупація сусідніх сіл і залишатись вдома було небезпечно. Приїхавши на Франківщину, жінка не знала як рухатись далі, але вирішила повернутись до справи, яка приносить їй задоволення.

Поштовхом рухатись вперед став грант від Карітасу та УВКБ ООН. Жінка пройшла навчання, потім написала бізнес-план і успішно захистила його. За грантові кошти вдалось відкрити омріяну кондитерську та придбати туди столи, вітрину, барну стійку, холодильник, кавову машину, міксери, морозильну камеру та інші необхідні для закладу інструменти.

«Кондитерка - це віддушина для мене. Коли я готую десерти, то відволікаюсь від усього та забуваюсь. Грант допоміг здійснити мрію. Бо робити те, що мені подобається, - це те, чого я прагну. Я люблю обслуговувати людей та робити щось на замовлення. А емоції дітей, коли вони бачать мій торт - не передати словами».

Жінка ділиться, що хоч і відкрила заклад минулого тижня, попит є. Поласувати смаколиками сюди приходять люди з сусідніх будинків, мами з дітьми та діти після школи. Приємним бонусом для дітей є невеличкий ігровий куточок. Тож поки дорослі пʼють каву з тістечком, малеча має можливість погратись.

Кондитерська «Sweet cake» знаходиться у Богородчанах, за адресою: вулиця Шевченка 91А.

В асортименті закладу холодні та гарячі напої, чізкейки, макарон, капкейки, маренговий рулет та інші десерти. Є можливість також замовити торт. А ще незабаром тут можна буде поласувати кульковим морозивом.

Марія наголошує, що не треба боятись мріяти, а варто вірити у свої сили та йти до мети. Жінка дуже вдячна за можливість розвиватись та займатись улюбленою справою!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux