Для проведення вакцинальної кампанії в області є всі вакцини та створені належні умови для імунізації

Незважаючи на незначні показники захворюваності на COVID-19 упродовж останніх днів, поки ще зарано говорити про стабілізацію епідеміологічної ситуації із поширенням коронавірусу в області. З огляду на динаміку зниження темпів захворювання, найближчі кілька днів стануть визначальними щодо подальшої ситуації.

Про це сьогодні під час пресбрифінгу для представників засобів масової інформації повідомив генеральний директор ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» Руслан Савчук.

За його словами, на сьогодні в області також фіксується зниження захворюваності на COVID-19 серед дітей шкільного віку. Однак упродовж останніх днів на 15 відсотків зросла кількість хворих на коронавірус серед дітей дошкільного віку. З огляду на рекомендації провідних епідеміологів, а також наявну в області епідеміологічну ситуацію, на думку Руслана Савчука, відновлення звичного режиму навчання слід відкласти до стабілізації ситуації.

Під час брифінгу також йшлося про кількість здійснення діагностик щодо виявлення хворих на коронавірус. Зазначалося, що в області щоденно відбувається від півтори до двох тисяч тестувань для виявлення захворюваності на коронавірус. 90 відсотків діагностики проводить ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я». Тестування проводяться безоплатно для пацієнтів, які знаходяться як на амбулаторному, так і на стаціонарному лікуванні. За словами Руслана Савчука, аналізуючи кількість тестувань на виявлення COVID-19, значного збільшення їх кількості не спостерігається. Це, на думку головного державного санітарного лікаря області, свідчить про те, що прикарпатці ще не до кінця усвідомили ту трагічність ситуації зі значною кількістю летальних випадків, яка сьогодні спостерігається у реанімаційних відділеннях лікарень.


Своєю чергою директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Дмитренко наголосив, що єдиною умовою зупинити поширення хвороби є вакцинація. Для проведення вакцинальної кампанії в області є всі вакцини та створені належні умови для імунізації. Жителям Прикарпаття лише варто звернутися до центру масової вакцинації або пункту щеплення та зробити свій вибір на користь збереження власного здоров’я та життя.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux