Дякуємо нашим сусідам полякам, – Світлана Онищук про історичну зустріч Володимира Зеленського з Анджеєм Дудою
опубліковано 06 квітня 2023 року о 11:01

Вчора Президент України Володимир Зеленський і перша леді України Олена Зеленська з першим офіційним візитом відвідали Республіку Польща та провели низку зустрічей із її керівництвом. Зокрема, Володимир Зеленський зустрівся із Президентом Польщі Анджеєм Дудою і Прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

«Для мене велика честь – бути тут разом із моєю дружиною й подякувати Президенту, його команді, уряду Польщі й кожному поляку за те, що ви вже зробили. Ви не покинули Україну, ви стояли з нами пліч-о-пліч. Ми за це вдячні», – сказав Глава держави.

Натомість Президент Польщі зазначив, що позиція Володимира Зеленського та героїчного українського народу врятувала Україну. «Ви є взірцем очільника держави, очільника народу, а також людини, яка непохитно стоїть на сторожі прав людини, громадянина та народу на самовизначення», – наголосив він.

Сторони обговорили посилення української армії, повернення незаконно депортованих росією українських дітей, підтримку набуття Україною членства у Європейському Союзі та євроатлантичну інтеграцію. Також йшлося про участь Польщі у відбудові України. На переконання Володимира Зеленського, це стане ще однією важливою сторінкою у двосторонніх відносинах.

Олена Зеленська разом із першою леді Польщі Агатою Корнгаузер-Дудою зустрілися з групою українських медиків, які навчаються евакуйовувати пацієнтів та побували варшавському центрі допомоги мігрантам і біженцям від «Карітас Польща».

Польща солідарна з нашим народом, позаяк кожен успішний бій українських героїв за нашу незалежну державу додає захисту й польській незалежності. Це підкреслює голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук. Керівниця нашої області переконана, що Польща стіною стала за Україну, а українці власною кров’ю чітко написали свою програму на майбутнє.

Вона також нагадала слова Володимира Зеленського про те, що між Україною та Польщею не було кордонів і це початок того, що між країнами в майбутньому не існуватиме жодних кордонів: політичних, економічних і – що дуже важливо – історичних. Але для цього ще потрібно перемогти.

«Дякуємо нашим сусідам полякам, за те, що прихистили у себе мільйони українців, з перших днів війни підтримували нас, надаючи сотні тонн гуманітарної допомоги. А сьогодні роблять усе для того, щоб ми перемогли у цій кровопролитній війні. Дякуємо за підтримку та солідарність з нами!», – написала Світлана Онищук у мережі «Фейсбук».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux