День піхоти Збройних сил України – свято «трударів» війни
опубліковано 06 травня 2023 року о 11:00

Поки нога піхотинця не ступить на землю – 

вона не вважається завойованою

День піхоти – свято сильних і мужніх людей. Це день тих чоловіків і жінок, які складають кістяк сили, котра сьогодні протистоїть ворогові, що зазіхнув на свободу українського народу.

Дні, тижні, місяці й роки боротьби з московською ордою показали, що це свято має особливе значення. Адже піхота завжди першою зустрічає ворога. Українська піхота є однією з найкращих підрозділів у сучасному світі. Оборонні, наступальні, рейдові операції, які проводять такі підрозділи, вже зараз вивчаються в кращих військових навчальних закладах світу. Нині українські піхотинці як найчисленніший рід та основа бойового потенціалу Сухопутних військ ЗСУ несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль.

Сучасна «піхота» – це механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові військові частини, які виконують завдання щодо утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів і прориву оборони противника, захоплення важливих районів та об’єктів. Разом із тим, механізовані з’єднання спільно із танковими використовуються для оточення і розгрому противника, переслідування та виконання інших завдань.

Прикарпаття пишається своїми піхотинцями, зокрема військовослужбовцями військових частин А4267 (наші «Едельвейси», їхнє гасло – «Зі щитом або на щиті!»), А7030 («Народжені війною») А7091, А4032, А4128. Наші бійці неодноразово проявляли зразки мужності та героїзму в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Багато з них нагородженні орденами та медалями, в тому числі посмертно.

Дорогі піхотинці! Наші ветерани!

Широсердечно вітаємо вас з професійним святом. Дякуємо вам за ратну службу, мужність, стійкість, сміливість та патріотизм. Просимо Божого захисту для кожного з вас.

Бажаємо усім воїнам-піхотинцям міцного здоров’я і щастя, безсумнівної та повної перемоги над ворогом і гідного життя у вільній країні.

Схиляємо голови перед пам’яттю воїнів, які віддали своє життя за незалежність та майбутнє України. Їх подвиг український народ не забуде ніколи.

Слава Україні та її Героям!

Довідково

Професійне свято День піхоти 6 травня встановлено Указом Президента України від 19 квітня 2019 року. Водночас піхота – найбільш древній рід військ з унікальною воєнною традицією.

У цей день у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького. Крім того, 6 травня відзначається релігійне свято – День Юрія Змієборця. Він був одним із покровителів українського війська.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux