Богдан Футерко зустрівся із представниками Кластеру ООН WASH «Вода, гігієна, санітарія»

На Івано-Франківщину завітали представники Кластеру ООН WASH (Water, Sanitation and Hygiene) «Вода, гігієна, санітарія». В рамках візиту відбулася зустріч із заступником голови обласної державної адміністрації Богданом Футерком, представниками департаментів та управлінь ОДА. Обговорювали питання допомоги внутрішньо переміщеним особам.


Йшлося про облаштування систем водопостачання та водовідведення, їх ремонт або заміну у тому соціальному житлі, де проживають внутрішньо переміщені особи.  Наголошувалося на необхідності покращення якості питної води, зокрема, її відповідність санітарним нормам.

Варто зазначити, що Івано-Франківщина, як тилова область, тримає гуманітарний фронт. Щоденно на Прикарпаття прибуває допомога від закордонних партнерів, волонтерів, підприємців, яка далі фасується та відправляється у ті регіони, де її найбільше потребують, а також видається внутрішньо переміщеним особам.

Зауважувалося, що з перших днів війни область прихистила понад 144 тисяч жителів з інших регіонів, та стала домівкою для вимушених переселенців. Також на Івано-Франківщині прийняли осіб, яких евакуювали з інтернатних установ соціального захисту з тих областей, де ведуться активні бойові дії.


Представники Кластеру ООН WASH (Water, Sanitation and Hygiene) «Вода, гігієна, санітарія» розповіли про гуманітарне реагування задля задоволення життєво важливих потреб дітей, чоловіків і жінок у воді, санітарії та гігієні.  На Івано-Франківщині проживає багато внутрішньо переміщених осіб, а це навантаження на мережі систем водопостачання. Ми відкриті до співпраці та можемо підтримати владу, саме у питанні ремонту та вдосконаленні системи водопостачання та  водовідведення.

Надважливі заходи сьогодні – це відновлення системи водопостачання та водовідведення.  На нараді йшлося про облаштування цих систем у спеціалізованих та соціальних закладах, які приймають внутрішньо переміщених осіб, облаштування соціального житла для переселенців. Обговорювали питання встановлення очисних споруд у тих районах, де проживають внутрішньо переміщені особи, вдосконалення послуг щодо вивезення побутових відходів та надання необхідних засобів гігієни для переселенців.

Більше фото за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux