Захисники наших кордонів! – Зі святом вас!
опубліковано 30 квітня 2023 року о 11:00

30 квітня в Україні відзначають День прикордонника. Це шанована, важлива та водночас небезпечна професія, особливо сьогодні, під час повномасштабного вторгнення ворога. Прикордонники 24 лютого 2022 року, з першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації, першими зустрічали ворога та давали відсіч агресору. Сьогодні ж виконують як бойові завдання на усіх фронтах, так і захищають економічні інтереси і безпеку держави, бережуть її національні багатства.

Вітання та слова подяки сьогодні шлемо усім прикордонникам, які кожну хвилину, за будь-яких погодних умов пильно несуть нелегку службу з охорони державного кордону України, бережуть і примножують славні бойові та прикордонні традиції старших поколінь.

Щирі слова – й для Чернівецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України, який у наш час охороняє ділянку державного кордону з Румунією та Молдовою загальною протяжністю 404,7 км у межах Чернівецької та Івано-Франківської області. А у складі зведених загонів у найгарячіших районах разом з Силами оборони героїчно прикордонники цього загону протистоять рашистським загарбникам на Сході та Півдні України, виборюючи кожен метр нашої землі ціною свого життя.

У той же час їхні колеги здійснюють пропуск осіб, транспортних засобів та вантажів на україно-румунському та україно-молдовському кордоні в 15 пунктах пропуску. За спробу незаконного перетину державного кордону поза пунктами пропуску цього року було затримано у 264 випадках 442 особи, з них 426 громадян України призивного віку. У пунктах пропуску виявлено 128 громадян, які використовували частково підроблені або недійсні документи з метою незаконного перетину кордону.

Варто підкреслити, що охоронці кордону припинили 117 випадків незаконного переміщення товарів та вантажів через державний кордон на загальну суму понад 44 мільйони гривень. Зокрема, вилучили понад 160 тисяч пачок тютюнових виробів, 174 шт. боєприпасів, задокументували 10 випадків надання неправомірної вигоди на загальну суму понад 134 тисячі гривень.

Дорогі прикордонники! Шановні працівники та ветерани Державної прикордонної служби України! Зичимо вам і вашим родинам міцного здоров’я, благополуччя, натхнення і нових здобутків на благо України. Нехай завжди у рідному домі та на рідній землі панує мир, добро і злагода!

Дякуємо за те, що ви у нас є, що надійно стоїте на захисті кордонів нашої держави та бороните її від ворогів!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux