Єзупільська територіальна громада отримала гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених людей

Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук відвідала один із закладів медичної сфери Єзупільської тергромади, де перебувають на лікуванні внутрішньо переміщені люди.

«Сьогодні ми надали гуманітарну допомогу для медичного закладу, який прийняв переселенців, котрі втратили свій дім. А це - необхідне для життя побутове обладнання, зокрема, бойлери, електричну плитку, пральну машину та миючі засоби. Також переселенці отримали продуктові набори, – зауважила Світлана Онищук. – Наше основне завдання підтримувати ефективну комунікацію з територіальними громадами та реагувати на їхні запити. За час повномасштабної війни громади виснажуються, тому наша допомога має бути постійною та адресною».

Світлана Онищук розповіла, що за час війни понад 146 тисяч переселенців знайшли прихисток на Прикарпатті. Івано-Франківщина щодня приймає внутрішньо переміщених людей, ефективно співпрацюючи із міжнародними партнерами, громадськими організаціями, волонтерами та територіальними громадами. Щодня надходять необхідні гуманітарні вантажі від наших партнерів задля надання допомоги переселенцям.

Допомога внутрішньо переміщеним людям, котрі живуть в Єзуполі, надійшла завдяки релігійній організації «Релігійна громада церкви Ісуса Христа Святих останніх днів» м. Івано-Франківська та Західному регіональному управлінню «Маранафа» союзу вільних церков християн євангельської віри України.

Поспілкувавшись із внутрішньо переміщеними людьми, які проживають у цій територіальній громаді, очільниця області дізналася про їх основні потреби та проблемні питання.

«Бачу, що потрібно вирішити багато проблемних питань. Зокрема, щодо працевлаштування, надання необхідної медичної допомоги та багато інших. Одним із найважливіших завдань для нашої області - забезпечення внутрішньо переміщених людей необхідним житлом. Задля цього у кожну громаду виїжджають мобільні бригади із фахівцями, які допомагають ВПО», – додала Світлана Онищук.

Зазначимо, що у Єзупільській територіальній громаді від початку війни проживали 475 внутрішньо переміщених людей, у приватному секторі наразі - 200. За час агресії російської федерації в Україні на лікуванні саме у цьому закладі перебувало 21 внутрішньо переміщена особа, на даний час – 11 людей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux