West Ukraine Digital: У Тернополі відбувся діджитал-форум

У рамках українського тижня регіональної цифрової трансформації «Digital Regions Week» з 1 до 11 листопада проходять форуми у восьми областях України: Київській, Закарпатській, Черкаській, Тернопільській, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській.

З цього приводу 4 листопада 2022 року на Тернопільщині відбувся форум «Digital Regions Week», який зібрав представників громад, малого та середнього бізнесу, ІТ-кластерів, CDTO облдержадміністрацій, органів влади та органів місцевого самоврядування областей.

Сьогодні навіть у воєнних умовах ІТ-сектор виконує надважливі для економіки завдання: забезпечує регулярні валютні надходження та сплачує податки.

Тому метою діджитал-форуму – взяття вектору на розвиток економіки та цифровізації в умовах релокації українського бізнесу, надання дієвих механізмів для релокації цифрових проєктів, спонукання до планування технологічного майбутнього.

Форуми стають майданчиками для обговорення таких питань як: індекс цифрової трансформації громад України та запуску платформи Дія.Цифрова громада, стан цифровізації регіонів і планів розвитку від CDTO облдержадміністрацій, виклики для громад під час війни та подальших планів розвитку, практичні кейсів впровадження цифровізації у громадах, дискусійні панелі про цифрову грамотність, розвиток цифрових послуг та кібербезпеки.

У Тернополі організатором форуму виступили: проєктний офіс West Ukraine Digital спільно з Центром підтримки підприємців Дія.Бізнес. за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні у партнерстві з Міністерство цифрової трансформації України за фінансової підтримки Швеції Embassy of Sweden in Kyiv та швейцарсько-української Програма EGAP, що виконується Фонд Східна Європа.


Програма форуму Digital Regions Week складається з тематичних блоків, чотирьох панельних дискусій, присвячених підтримці та розвитку проєктів у громадах та містах та цифровій доступності та глобалізації.

Головними спікерами форуму стали:

Валерія Іонан – заступник міністра цифрової трансформації України;

Володимир Брусіловський – керівник «Проєкту підтримки Дія», ПРООН;

Андрій Ремізов – в.о. директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», керівник он-лайн компоненту Дія.Бізнес;

CDTO Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Хмельницької та Рівненської обласних військових адміністрацій та заступника начальника Чернівецької обласної військової адміністрації.

Від Прикарпаття у заході взяли участь начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації Ігор Фіняк, заступник голови Коломийської міської ради з питань діяльності виконавчих органів влади, CDTO Михайло Качанський, а також представники територіальних громад області.

Формат форуму – це можливість зустрічей для взаємодії, де національні та регіональні лідери можуть зустрітись та обговорити нові ідеї у сфері цифрового розвитку України.


У завершальній частині форуму представники делегацій із Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей презентували кращі практики в цифровій сфері.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux