Всеукраїнський онлайн-марафон «Комунікація~ Партнерство~Відкритість» для людей з інвалідністю проходить у Києві
опубліковано 03 грудня 2021 року о 14:30

Міжнародний день людей з інвалідністю відзначається 3 грудня. З цієї нагоди апарат Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю організував захід у форматі Всеукраїнського онлайн-марафону «Комунікація~ Партнерство~Відкритість».


Учасників Всеукраїнського онлайн-марафону привітав міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов і зазначив: «Сьогодні відрадно те, що ми проблеми людей з інвалідністю переводимо в площину активних практичних рішень, закріплюємо на законодавчому рівні права. Ведемо системну роботу щодо створення безбар’єрного простору в Україні. Держава докладає багато зусиль для реалізації інвестиційних проектів і програм, спрямованих на покращення облаштування засобами безперешкодного доступу будівель і приміщень з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення».

Метою заходу є інформування громадськості щодо дотримання прав людей з інвалідністю, відповіді на питання учасників заходу щодо існуючих перешкод задля забезпечення відкритого діалогу органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства.

Представник Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській обласній державній адміністрації Микола Макар взяв участь у відкритому діалозі, в якому обговорені актуальні та проблемні питання людей різних нозологій. «Станом на сьогодні в Івано-Франківській області проживає 1 мільйон 360 тисяч громадян. Серед них – понад 287 тисяч людей, яким за 60 років та 107 тисяч людей з інвалідністю. Формат моєї роботи дозволяє забезпечувати постійну комунікацію громадських організацій, які опікуються захистом прав людей з інвалідністю, представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях безпосередньо з керівництвом області. За рік своєї роботи особливу уваги і зусилля приділялися проведенню моніторингу реконструкцій доступності будівництва ЦНАПів та об'єктів «Великого будівництва». Також важливо, що акцентується увага суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю в соціальному, політичному, економічному та культурному житті», – наголосив Микола Макар.


Додамо, що захід відбувається в місті Києві за участю представників центральних органів виконавчої влади, регіональних представників Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю, керівників обласних державних адміністрацій, всеукраїнських громадських організацій, соціальних партнерів Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю у сфері освіти, медичного та соціального забезпечення, працевлаштування тощо.

Спікерами виступили представники Мінсоцполітики, МОЗ, МОН, Мінветеранів, Мінрегіону, Мінсім’ямолодьспорт, Мінреінтеграції, Мінкультури, Мінінфраструктури, Мінцифри, Державної служби зайнятості.

Довідково

14 жовтня 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН встановлено резолюцію A/RES/47/3 про відзначення щорічно 3 грудня Міжнародного дня людей з інвалідністю. Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до актуальних проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux