Внутрішньо переміщені люди, котрі проживають у Солотвинській територіальній громаді, отримали необхідну гуманітарну допомогу

Мільйони українців стали жертвами повномасштабного військового вторгнення росії на територію незалежної та вільної України. Люди із тих областей, де ведуться активні бойові дії змушені були переселитися у тилові регіони України. Від початку повномасштабної війни Івано-Франківщина прийняла понад 146 тисяч внутрішньо переміщених людей. Задля цього обласна військова адміністрація налагодила ефективну співпрацю з міжнародними партнерами, громадськими організаціями, волонтерами та територіальними громадами.

Про це розповіла голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук, відвідавши Солотвинську територіальної громаду, де проживають 640 внутрішньо переміщених людей, з яких 198 - діти. 

Очільниця області поспілкувалася із переселенцями, яких заселили у приміщення колишнього освітнього закладу села Раковець та зустрілася із внутрішньо переміщеними людьми із селища Солотвин, дізналася про їх основні потреби та проблемні питання.


«Щодня внутрішньо переміщені люди знаходять прихисток на Прикарпатті. Упродовж останнього місяця 165 біженців переїхали у нашу область. Голови територіальних громад забезпечують їх житлом. Однак ці житлові об’єкти необхідно зручно облаштувати. Наше основне завдання підтримувати ефективну комунікацію з територіальними громадами та реагувати на їхні запити. За час повномасштабної війни громади виснажуються, тому наша допомога має бути постійною та адресною, - наголосила Світлана Онищук. - Сьогодні ми також надали необхідну гуманітарну допомогу для переселенців, котрі втратили свій дім. А це – необхідні  для життя продуктові, гігієнічні набори та постільна білизна». 

Від міжнародних партнерів та благодійних фондів на Івано-Франківщину надходять необхідні гуманітарні вантажі для переселенців. 

«Одним із найважливіших завдань для нашої області – допомагати внутрішньо переміщеним людям. Потрібно забезпечувати їх житлом, також медичною, соціальною, гуманітарною допомогами, якісною освітою тощо. Зрештою допомагати їм вирішувати багато інших питань. Задля цього у кожну громаду виїжджають мобільні бригади із фахівцями, які проводять важливу роботу», - розповіла очільниця області. 

Зазначимо, що у будинку культури селища Солотвин Світлана Онищук ознайомилась із творчими та патріотичними роботами внутрішньо переміщених людей. Також вони організовують цікаві художні заняття, сучасні дитячі хореографічні гуртки та майстер-класи із лялькарства.

Більше фото за посиланням.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux