Влітку майже 17 тисяч прикарпатських дітей оздоровилися у лікувальних та відпочинкових закладах
Департамент соціальної політики ОДА, опубліковано 07 жовтня 2021 року о 14:30

Одним із найважливіших завдань у сфері соціального захисту дітей є реалізація їх права на оздоровлення та відпочинок, охоплення організованими формами оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки відповідно до статті 1 Закону України « Про оздоровлення та відпочинку дітей». Про це сьогодні йшла мова під час наради за участі радниці голови облдержадміністрації Людмили Сірко.

Оздоровлення дітей здійснюється за державного, обласного та місцевих бюджетів. За кошти державного бюджету оздоровчі та відпочинкові послуги надаються державними підприємствами «МДЦ «Артек» в місті Києві та «УДЦ «Молода гвардія» в місті Одесі.

Департаментом соціальної політики обласної державної адміністрації забезпечується використання в повному обсязі путівок під час направлення дітей до даних закладів оздоровлення та відпочинку області згідно із затвердженим розподілом.

На кінець вересня здійснено підбір та направлено на оздоровлення 502 дитини пільгових категорій, зокрема: до ДП «УДЦ «Молода гвардія» в місті Одесі – 263 дитини та до ДПУ «МДЦ «Артек» в місті Києві - 243 дитини.

Зазначимо, що у рамках виконання обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки,затвердженої рішенням обласної ради від 23.12.2016 № 402-12/2016 (зі змінами), на оздоровлення дітей у 2021 році з обласного бюджету виділено кошти у сумі 5500,0 тис. гривень.

З метою організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей проведено тендерні закупівлі, за результатами яких, придбано 803 путівки для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, віком від 7 до 18 років до закладів оздоровлення та відпочинку області: «Перлина Придністров’я» (с. Михальче, Коломийський район), «Перлина Карпат» (с. Витвиця, Калуський район), «Лімниця» (с. Вістова, Калуський район), «Сокіл» (с. Сокіл, Івано-Франківський район ), «Едельвейс» (с. Микуличин, Надвірнянський район), «Карпатські зорі» (м. Косів, Косівський район) та «Прикарпатські зорі» (с. Слобода, Коломийський район).

Також в обласному закладі оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії» Івано-Франківської обласної ради (с. Микуличин, Яремчанської міської ради), який розпочав свою роботу 8 травня, забезпечено оздоровленням та відпочинком 280 дітей пільгових категорій на загальну суму коштів 2263,8тис. гривень.

Додамо, що враховуючи карантинні обмеження влітку 2021 року оздоровча кампанія проведена успішно та забезпечено оздоровленням і відпочинком 16 797 дітей області (1 585 дітей - в закладах оздоровлення та 15 212 дітей в закладах відпочинку.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux